Thursday, January 8, 2009

Γαλλία: Νέο πακέτο διάσωσης 10,5 εκατ. ευρώ

Γαλλία: Νέο πακέτο διάσωσης 10,5 εκατ. ευρώ

Η Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, Christine Lagarde, ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση ετοιμάζεται να χορηγήσει άλλα 10,5 εκατ. ευρώ στις τράπεζες. Η ανακοίνωση αυτή έρχεται ως συνέχεια των χτεσινών δηλώσεων του γάλλου προέδρου Σαρκοζί ότι προτίθεται να εφοδιάσει με περισσότερο κεφάλαιο τους δανειστές καθώς «είναι πεπεισμένος ότι οι τράπεζες το χρειάζονται».

Οι κυβερνήσεις σε όλη την Ευρώπη έχουν προχωρήσει στη χορήγηση κεφαλαίων στις τράπεζες, στην προσπάθειά τους να ενθαρρύνουν το δανεισμό προς τις επιχειρήσεις και τους καταναλωτές καθώς η οικονομική κρίση βαθαίνει.

Η αρχική επένδυση σε χρεόγραφα μειωμένης εξασφάλισης, η οποία εγκρίθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τον περασμένο μήνα, αποσκοπούσε στο να δώσει ώθηση στο μερίδιο των τραπεζών και στην αύξηση των δεικτών φερεγγυότητας, χωρίς να έχει αρνητικές επιπτώσεις για τους μετόχους.

Η Γαλλία έχει προορίζει συνολικά 360 δισ. ευρώ για τις τράπεζες, απαιτώντας από αυτές την αύξηση του δανεισμού και θέτοντας επιτρόπους για την τήρηση του όρου αυτού.

REPORTER.GR

No comments:

Share |