Thursday, January 8, 2009

Επιμένει πτωτικά το πετρέλαιο

Επιμένει πτωτικά το πετρέλαιο

Πτωτικά συνεχίζει να κινείται η τιμή του πετρελαίου, παρά την πρόσκαιρη ανάκαμψη, μετά και την «βουτιά» κατά 12% που σημείωσε χθες, λόγω της μεγαλύτερης του αναμενόμενου αύξησης των αμερικανικών αποθεμάτων αργού. Παράλληλα, κλιμακώνεται η ένταση στη Λωρίδα της Γάζας, ενώ υπάρχουν φόβοι για εξάπλωση της κρίσης στην ευρύτερη περιοχή, καθώς ρουκέτες από το Λίβανο έπληξαν το Ισραήλ.

Αυτή την ώρα, το συμβόλαιο του αμερικανικού αργού για παράδοση Φεβρουαρίου κινείται πτωτικά κατά 0,80% στα 42,29 δολάρια το βαρέλι. Χθες υποχώρησε κατά 12,2% στα 42,63 δολάρια το βαρέλι καταγράφοντας τη μεγαλύτερη πτώση από τις 24 Σεπτεμβρίου του 2001. Οι εν λόγω τιμές είναι κατά 56% χαμηλότερες σε σχέση με πέρυσι.

Το συμβόλαιο του μπρεντ άμεσης παράδοσης υποχωρεί κατά 3,65% στην αγορά του Λονδίνου και η τιμή του διαμορφώνεται στα 44,08 δολάρια το βαρέλι.

Να σημειωθεί ότι σήμερα η Βενεζουέλα προχώρησε σε μείωση των εξαγωγών της προς ΗΠΑ, Ευρώπη και Κίνα, στο πλαίσιο της μείωσης της παραγωγής των χωρών μελών του ΟΠΕΚ.

REPORTER.GR

No comments:

Share |