Monday, October 27, 2008

Kυβερνητική βοήθεια ζητά η GM για το deal με την Chrysler

Kυβερνητική βοήθεια ζητά η GM για το deal με την Chrysler

Τη βοήθεια του αμερικανικού υπουργείου Οικονομίας φέρεται να ζήτησε η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία των ΗΠΑ, General Motors προκειμένου να ολοκληρώσει τη συμφωνία συγχώνευσης με την Cerberus Capital Management της Chrysler.
Ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Henry Paulson θα προτιμούσε η ενδεχόμενη κυβερνητική βοήθεια να προέρχεται από τα χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 25 δισ. δολ. που εγκρίθηκαν τον περασμένο μήνα συνολικά για τον κλάδο των αυτοκινητοβιομηχανιών, και όχι από το πακέτο των 700 δισ. δολ. που προορίζεται για τον τραπεζικό κλάδο.

Τα στελέχη της αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν προτείνει στο αμερικανικό υπουργείο την εξαγορά μεριδίου στην εταιρεία, αν και η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εμφανίζεται απρόθυμη για ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Πάντως, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Tony Fratto, δεν έκανε κάποιο σχόλιο σχετικά με το ενδεχόμενο κυβερνητικής παρέμβασης.

Να σημειωθεί ότι κλάδος της αυτοκινητοβιομηχανίας της Αμερικής αναμένεται να καταγράψει φέτος τη σημαντικότερη συρρίκνωση από το 1993 εξαιτίας της πιστωτικής κρίσης και της συρρίκνωσης που εμφανίζει η οικονομία.

REPORTER.GR

No comments:

Share |