Monday, October 27, 2008

Mitsubishi UFJ: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10,7 δισ. δολ.

Mitsubishi UFJ: Προς αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 10,7 δισ. δολ.


Σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως 990 δισ. γιεν [JPY=X] (10,7 δισ. δολάρια), μέσω πώληση νέων κοινών μετοχών και προνομιούχων τίτλων, πρόκειται να προχωρήσει η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας βάσει ενεργητικού, Mitsubishi UFJ Financial Group.

Σε σημερινή ανακοίνωσή της η εταιρεία αναφέρει ότι πιθανόν να πουλήσει κοινές μετοχές ύψους έως 600 δισ. γιεν σε χρονικό διάστημα 12 μηνών, το οποίο θα ξεκινήσει στις 4 Νοεμβρίου. Επιπλέον, τον επόμενο μήνα θα πουλήσει προνομιούχες μετοχές 390 δισ. γιεν σε επενδυτές.

Στόχος της Mitsubishi UFJ, η οποία ηγήθηκε σήμερα της μεγαλύτερης πτώσης που έχουν καταγράψει οι μετοχές των ιαπωνικών τραπεζών τα τελευταία 21 χρόνια, είναι να ενισχύσει το κεφάλαιό της. Η μετοχή της σημείωσε απώλειες - ρεκόρ της τάξεως του 15%.

Δημοσίευμα της εφημερίδας “Nikkei [.N225] ” ανέφερε ότι οι τρεις μεγαλύτερες τράπεζες της Ιαπωνίας, Mitsubishi UFJ, Mizuho και Sumitomo Mitsui, προσανατολίζονται στην αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου, προκειμένου να ενισχύσουν τους προϋπολογισμούς τους.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |