Monday, October 27, 2008

Daimler - BMW: Προσωρινό «πάγωμα» εργοστασίων

Daimler - BMW: Προσωρινό «πάγωμα» εργοστασίων


Εκτός λειτουργίας για πέντε εβδομάδες θα παραμείνουν τα εργοστάσια της Daimler επειδή οι πωλήσεις παγκοσμίως των αυτοκινήτων της επωνυμίας Mercedes έχουν μειωθεί, αναφέρει σχετικό δημοσίευμα εφημερίδας, επικαλούμενο εκπρόσωπο της εταιρείας.

Το δημοσίευμα συμπίπτει με την κίνηση της άλλης κολοσσιαίας γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας, της BMW η οποία ανακοίνωσε το «πάγωμα» των εργασιών για τέσσερις ημέρες σε ένα από τα εργοστάσιά της, στη Λειψία της Ανατολικής Γερμανίας, εν μέσω φόβων ότι η παγκόσμια ύφεση θα είναι σοβαρότερη απ΄ ό,τι αρχικά προβλεπόταν.

Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung ανέφερε ότι το κλείσιμο των εργοστασίων της Daimler θα γίνει στα μέσα Δεκεμβρίου, χωρίς να αναφέρει ακριβή ημερομηνία.

Την ίδια στιγμή η BMW ανακοίνωσε ότι το «πάγωμα» των εργασιών θα οδηγήσει στη μείωση της παραγωγής αυτοκινήτων της σειράς 1 και 3 κατά 2.800 οχήματα. Σημειώνεται, ότι οι μηνιαίες αποδοχές των υπαλλήλων της αυτοκινητοβιομηχανίας δεν θα επηρεαστούν, αλλά στο προσωπικό δεν θα καταβληθούν οι δεδουλευμένες υπερωρίες.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |