Wednesday, February 27, 2008

Societe Generale: Πιέσεις για παραίτηση του προέδρου


Societe Generale: Πιέσεις για παραίτηση του προέδρου

Ο ΓΑΛΛΟΣ πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί αύξησε τις πιέσεις στον επικεφαλής της Societe Generale Ντανιέλ Μπουτόν να παραιτηθεί στο πλαίσιο του πρόσφατου χρηματιστηριακού σκανδάλου αλλά κορυφαίο επιχειρηματικό λόμπι της Γαλλίας τον προειδοποίησε να μην ανακατεύεται.

O Γάλλος πρόεδρος δήλωσε χθες ότι «δεν είναι φυσιολογικό» ο επικεφαλής της γαλλικής τράπεζας Societe Generale να μην αναλαμβάνει τις ευθύνες του για το σκάνδαλο πλαστογράφησης στοιχείων που ζημίωσε την τράπεζα κατά 4,82 δισ. ευρώ.

«Δεν καταλαβαίνω την κατάσταση στην Societe Generale. Οταν ο πρόεδρος μιας εταιρείας βιώνει μια καταστροφή τέτοιας έκτασης και δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες του, αυτό δεν είναι φυσιολογικό» τόνισε ο Σαρκοζί σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λε Παριζιέν.

«Να παίρνει κάποιος 7 εκατ. ευρώ το χρόνο δεν με σοκάρει. Αλλά με την προϋπόθεση να αναλαμβάνει τις ευθύνες του. Αυτό είναι το πρόβλημα με τον Ντανιέλ Μπουτόν» τόνισε ο Σαρκοζί.

Ο Μπουτόν μιλώντας σε οικονομική εφημερίδα αναίρεσε προηγούμενη σκέψη του να παραιτηθεί τονίζοντας ότι κάτι τέτοιο δεν είναι πλέον στο τραπέζι.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |