Wednesday, February 27, 2008

Fannie Mae: Ζημίες 3,55 δισ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο


Fannie Mae: Ζημίες 3,55 δισ. δολ. στο τέταρτο τρίμηνο

ΖΗΜΙΕΣ, τόσο σε ετήσιο όσο και σε τριμηνιαίο επίπεδο, εμφάνισε η Fannie Mae, εξαιτίας της έκθεσή της σε ενυπόθηκα δάνεια χαμηλής εξασφάλισης, των μειωμένων τιμών κατοικίας και των αναταραχών στις πιστωτικές αγορές.

Όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη η μεγαλύτερη εταιρεία χορήγησης στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, στο τέταρτο τρίμηνο του 2007 εμφάνισε ζημίες 3,55 δισ. δολαρίων, ή 3,80 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι κερδών 604 εκατ. δολαρίων, ή 49 σεντς ανά μετοχή, ένα χρόνο νωρίτερα.

Στο σύνολο του 2007, οι ζημίες ανήλθαν σε 2,63 δολάρια ανά μετοχή, από κέρδη 3,65 δολαρίων ανά μετοχή που είχε εμφανίσει η Fannie Mae το 2006.

Η εταιρεία, η οποία χορηγεί τουλάχιστον το ένα πέμπτο των συνολικών στεγαστικών δανείων στις ΗΠΑ, είδε την περασμένη χρονιά την αξία της να μειώνεται κατά το ήμισυ, λόγω της ύφεσης στην αγορά κατοικίας.

Την περασμένη εβδομάδα, οι αναλυτές της Goldman Sachs και της Merrill Lynch υποβάθμισαν την αξιολόγησή τους για την εταιρεία σε “sell”, εκφράζοντας την ανησυχία τους ότι οι μειωμένες τιμές κατοικίας θα περιορίσουν την κερδοφορία της.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |