Wednesday, February 27, 2008

Πάνω από τα 1,5 δολάρια το ευρώ


Πάνω από τα 1,5 δολάρια το ευρώ

Νέο ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το ευρώ [EUR=X] ανερχόμενο στα 1,5088 δολάρια εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων της κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης το αργότερο έως την προγραμματισμένη σύσκεψή της στις 18 Μαρτίου.
ΝΕΟ ιστορικό ρεκόρ κατέγραψε σήμερα το ευρώ ανερχόμενο στα 1,5088 δολάρια εν μέσω εκτιμήσεων ότι η Fed θα προβεί σε μείωση των επιτοκίων της κατά τουλάχιστον 50 μονάδες βάσης το αργότερο έως την προγραμματισμένη σύσκεψή της στις 18 Μαρτίου.

Την άποψη αυτή ενίσχυσαν τα αποθαρρυντικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν την Τρίτη στις ΗΠΑ σχετικά με το καταναλωτικό κλίμα. Ο σχετικός δείκτης υποχώρησε στα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο του 2003.

Επιπλέον, ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P/Case Shiller, που αντικατοπτρίζει τις τιμές ακινήτων σε 20 μητροπολιτικές περιοχές στις ΗΠΑ, κατέγραψε το Δεκέμβριο τη μεγαλύτερη ετήσια ποσοστιαία υποχώρηση από τότε που άρχισε η καταγραφή των στοιχείων (1/2001).

Ο αντιπρόεδρος της Fed D. Kohn δήλωσε χθες ότι τα αναπτυξιακά προβλήματα που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ είναι πιο σημαντικά σε σχέση με την ανησυχία για την ισχυροποίηση του πληθωρισμού.

Από την άλλη πλευρά, ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης στη Γερμανία σημείωσε το Φεβρουάριο ανέλπιστη άνοδο, γεγονός το οποίο επηρέασε θετικά το ευρώ.

Στην αγορά συναλλάγματος του Λονδίνου, στις 11:59 (ώρα Ελλάδος) η ισοτιμία του ευρώ με το δολάριο διαμορφωνόταν στα 1,5053 δολάρια έναντι 1,4974 δολαρίων αργά το βράδυ της Τρίτης.

Την ίδια ώρα, το δολάριο ισοδυναμούσε με 106,43 γιεν [JPY=X] έναντι 160,67 γιεν χθες.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται σήμερα στις ΗΠΑ τα στοιχεία για τις παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών Ιανουαρίου, οι πωλήσεις νέων κατοικιών Ιανουαρίου και η κατάθεση του διοικητή της Fed Μπεν Μπερνάνκι ενώπιον του Κογκρέσου (στις 17:00 ώρα Ελλάδος).

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |