Wednesday, December 9, 2009

G. Sachs: Επιφυλακτική για ελληνικές τράπεζες μετά την υποβάθμιση


G. Sachs: Επιφυλακτική για ελληνικές τράπεζες μετά την υποβάθμιση


Παραμένει επιφυλακτική για τις ελληνικές τράπεζες η Goldman Sachs μετά τις πρόσφατες εξελίξεις, ενώ παράλληλα εκτιμά ότι τα μακροοικονομικά προβλήματα της χώρας θα συνεχίζουν να επηρεάζουν σε σημαντικό βαθμό τις επιδόσεις των τραπεζικών μετοχών, σε έκθεσή της με ημερομηνία 8 Δεκεμβρίου 2009.

Ο οίκος αναφέρει ότι για να αλλάξει η επιφυλακτική της στάση για τις ελληνικές τράπεζες, στο πλαίσιο της σύστασης “neutral” για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, θα πρέπει να συρρικνωθούν τα spreads των ελληνικών κρατικών ομολόγων τα οποία κατά την τρέχουσα περίοδο “οδηγούν” τις τραπεζικές μετοχές.

Σύμφωνα με την Goldman Sachs, καταλυτικός παράγοντας για τη μεταστροφή του κλίματος, γεγονός που θα στρέψει το ενδιαφέρον στις μεμονωμένες επιδόσεις κάθε τράπεζας, είναι το ενδεχόμενο να μην υποβαθμιστεί η πιστοληπτική ικανότητα της Ελλάδας από την Moody΄s και την Standard & Poor΄s. Ωστόσο, η πορεία των spreads δείχνει ότι οι αγορές έχουν ήδη τιμολογήσει τις υποβαθμίσεις.

Ως βασικότερους κινδύνους για την πορεία των ελληνικών τραπεζών, η Goldman Sachs αναφέρει την ταχύτερη ή πιο αργή του αναμενόμενου, ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας, ή τη μεγαλύτερη ανάπτυξη των δανείων σε συνθήκες ήπιου εγχώριου ανταγωνισμού.

Για τις Alpha Bank, Τράπεζα Κύπρου, Eurobank, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Marfin και Εθνική ο οίκος δίνει σύσταση “neutral” και τιμές-στόχους στα 8,9 ευρώ, 4,7 ευρώ, 10 ευρώ, 3,8 ευρώ, 2,3 ευρώ και 22,8 ευρώ αντίστοιχα. Εξάλλου, για την Πειραιώς και την Αγροτική δίνει σύσταση “sell” και τιμές-στόχους στα 8,1 ευρώ και 1,3 ευρώ αντιστοίχως.

capital.gr

No comments:

Share |