Wednesday, December 9, 2009

EasyJet: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος


EasyJet: Παραιτήθηκε ο διευθύνων σύμβουλος


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Την παραίτησή του υπέβαλλε ο διευθύνων σύμβουλος της EasyJet PLC (EZJ.LN), Andy Harrison, σηματοδοτώντας την τρίτη σημαντική αποχώρηση μέλους διοικητικού συμβουλίου σε λιγότερο από ένα χρόνο.

Η εταιρεία ανέφερε, πως ο Harrison “είχε δηλώσει την επιθυμία του να αποχωρήσει από την εταιρεία με σκοπό να αναζητήσει νέες ευκαιρίες”, αλλά δεν ανέφερε τι έχει προγραμματίσει να κάνει στη συνέχεια.

Θα παραμείνει στη συγκεκριμένη θέση μέχρι τις 30 Ιουνίου του 2010, αν και το συμβόλαιο του έχει τροποποιηθεί ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση μέχρι να βρεθεί ο νέος διευθύνων σύμβουλος.

Παράλληλα, η εταιρεία ανέφερε πως ο Michael Rake θα αναλάβει τα καθήκοντα του προέδρου της easyJet από τον David Michels, από την 1η Ιανουαρίου 2010. Ο Michael Rake είναι αναπληρωτής πρόεδρος και ανεξάρτητος διευθυντής από τον Ιούνιο.

Παρά τις τρεις αποχωρήσεις μελών του διοικητικού συμβουλίου σε λιγότερο από ένα έτος, η αεροπορική εταιρεία υπήρξε αισιόδοξη για τη θέση της στο μέλλον.

Ο Rake δήλωσε “Ο Andy Harrison έχει κάνει εξαιρετική δουλειά τα τελευταία τέσσερα χρόνια και υπό την ηγεσία του η easyjet έχει αναπτυχθεί σε μια πανευρωπαϊκή αεροπορική εταιρεία, που δραστηριοποιείται στο ευρωπαϊκό δίκτυο εναέριων μεταφορών. Η EasyJet αποτελείται από μια πολύ δυνατή ομάδα διοίκησης και ανυπομονώ να αποτελέσω μέρος αυτής της συνεχούς ανάπτυξης της επιχείρησης”.

Ωστόσο, η αεροπορική εταιρεία εξακολουθεί να αναζητά οικονομικό διευθυντή, μετά την αποχώρηση του Jeff Carr το Μάιο, έπειτα από την άρνηση του ιδρυτή και διευθυντή της easyJet, Στέλιο Χατζηιωάννου, να εγκρίνει τις ετήσιες καταστάσεις του προηγούμενου έτους.

Ο Carr ανέλαβε το ρόλο του οικονομικού διευθυντή στην εταιρεία μεταφορών FirstGroup PLC (FGP.LN).

Τους τελευταίους 3 μήνες, οι μετοχές της easyJet, αυξήθηκαν κατά 9% και έκλεισαν τη Δευτέρα στις 377 πένες.

capital.gr

No comments:

Share |