Wednesday, December 9, 2009

Πτώση 1,3% στο Τόκιο


Πτώση 1,3% στο Τόκιο


Με απώλειες 1,3% έκλεισε σήμερα ο ιαπωνικός δείκτης εξαιτίας του πλήγματος που δέχθηκε η πιστοληπτική ικανότητα του Ντουμπάι αλλά και της χώρας μας με αποτέλεσμα να κλονιστεί η εμπιστοσύνη των επενδυτών.

Αρνητικά λειτούργησε, επίσης, για το ιαπωνικό χρηματιστήριο η ανατίμηση του γεν που παρέσυρε σε πτώση τις μετοχές των εξαγωγέων όπως η Honda Motor Co.

Η Suzuki Motor Corp, ωστόσο, κατέγραψε κέρδη 3,5% μετά τα δημοσιεύματα για ενδεχόμενα σχέδια της Volkswagen AG να εξαγοράσει το 20% του μετοχικού της κεφαλαίου και να αποτελέσει τον αναπτυξιακό της εταίρο που τόσο έχει ανάγκη.

«Πίσω από τις κινήσεις στην αγορά συναλλάγματος και τις ανησυχίες σχετικά με την Ελλάδα και το Ντουμπάι, η αβεβαιότητα που επικρατεί κάνει τους επενδυτές επιφυλακτικούς και ωθεί κάποιους στη ρευστοποίηση κερδών», σχολιάζει ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της Daiwa Securities SMBC, Γιούμι Νισιμούρα.

Ο Nikkei [.N225] έκλεισε οριακά πάνω από το ψυχολογικό φράγμα των 10.000 μονάδων, στις 10.004,72 μονάδες, ενώ ο διευρυμένος δείκτης Topix υποχώρησε στις 884,94 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,3%.

naftemporiki

No comments:

Share |