Wednesday, December 9, 2009

Βρετανία: Διεύρυνση εμπορικού ελλείμματος τον Οκτώβριο στις £7,1 δισ.


Βρετανία: Διεύρυνση εμπορικού ελλείμματος τον Οκτώβριο στις £7,1 δισ.


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones) – Απρόσμενη αύξηση σημείωσε το εμπορικό έλλειμμα της Βρετανίας τον Οκτώβριο καθώς η εξασθένιση της λίρας δεν κατάφερε να ενισχύσει τις εξαγωγές.

Η στατιστική υπηρεσία ONS ανακοίνωσε πως το εμπορικό έλλειμμα διευρύνθηκε στις 7,1 δισ. λίρες, το οποίο είναι το μεγαλύτερο από τον περασμένο Ιούνιο, ενώ το Σεπτέμβριο ήταν 6,9 δισ. λίρες.

Οικονομολόγοι σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires την περασμένη εβδομάδα έκαναν λόγο για διατήρηση του ελλείμματος στις 6,9 δισ. λίρες.

Το αυξημένο έλλειμμα ήταν έκπληξη καθώς η υποχώρηση της λίρας τους τελευταίους μήνες αναμενόταν να ενισχύσει τις εξαγωγές και να οδηγήσει σε πτώση τις εισαγωγές.

Το έλλειμμα με τις χώρες εκτός Ευρωζώνης υποχώρησε στις 3,5 δισ. λίρες από 3,8 δισ. λίρες, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν πτώση στις 3,6 δισ. λίρες.

Η ONS επίσης ανέφερε πως το έλλειμμα στο εμπόριο πετρελαίου υποχώρησε στις 0,1 δισ. λίρες από 0,5 δισ. λίρες το Σεπτέμβριο καθώς οι εισαγωγές αυξήθηκαν λιγότερο από 0,1 δισ. λίρες ενώ οι εξαγωγές αυξήθηκαν 0,4 δισ. λίρες.

capital.gr

No comments:

Share |