Wednesday, December 9, 2009

Σε χαμηλά δύο μηνών το αργό- Στα 70,6 δολάρια


Σε χαμηλά δύο μηνών το αργό- Στα 70,6 δολάρια

Σε χαμηλά δύο μηνών υποχώρησε το αργό στις διεθνείς αγορές εμπορευμάτων σήμερα, καθώς η βουτιά που σημείωσαν τα αποθέματα του αργού την προηγούμενη εβδομάδα, δεν μπόρεσε να αντισταθμίσει την άνοδο των αποθεμάτων βενζίνης, που δείχνει ότι η λιανική ζήτηση του «μαύρου χρυσού» ακόμη δοκιμάζεται. Ειδικότερα η τιμή των συμβολαίων για παράδοση Ιανουαρίου υποχώρησε κατά 1,95 δολάρια ή 2,7% στα 70,67 δολάρια το βαρέλι, ήτοι τα χαμηλότερα επίπεδα από τις 7 Οκτωβρίου. Σημειώνεται ότι η τιμή της βενζίνης υποχώρησε κατά 3,5% στα 1,8573 δολάρια το γαλόνι.

«Βουτιά» 3,8 εκατ. βαρελιών σημείωσαν τα αποθέματα αργού την εβδομάδα που έληξε στις 4 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό Υπουργείο Εμπορίου. Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 2,2 εκατ. βαρέλια, ενώ τα διυλισμένα αποθέματα, τα οποία περιλαμβάνουν το diesel και το πετρέλαιο θέρμανσης, αυξήθηκαν κατά 1,6 εκατ. βαρέλια.

Aνέκοψε την άνοδο του δολαρίου η προειδοποίηση της Standard &Poors για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Ισπανίας. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4723 δολάρια από το επίπεδο των 1,4704 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα το δολάριο ανατιμήθηκε έως τα 1,4668 ωστόσο στη συνέχεια τα κέρδη για το αμερικανικό νόμισμα περιορίστηκαν καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4768 δολάρια.

reporter.gr

No comments:

Share |