Wednesday, December 9, 2009

Πτώση 2% για το χρυσό- Απώλειες 100 δολαρίων σε 4 ημέρες


Πτώση 2% για το χρυσό- Απώλειες 100 δολαρίων σε 4 ημέρες

Με σοβαρές απώλειες, ύψους 22 δολαρίων, κινήθηκε η τιμή του χρυσού, στον απόηχο της ανόδου του δολαρίου, η οποία μείωσε την ελκυστικότητα των μεταλλευμάτων. Αναλυτικότερα, η τιμή του κίτρινου μετάλλου για τα συμβόλαια Δεκεμβρίου υποχώρησε στα 1.120,40 δολάρια η ουγγιά, πτωτικά κατά 2%. Σημειώνεται ότι τις τελευταίες τέσσερις συνεδριάσεις έχει χάσει πάνω από 100 δολάρια ήτοι 8%.

«Για πρώτη φορά μετά από τρεις μήνες, ο χρυσός έχει κλείσει με απώλειες για τρεις συνεχόμενες συνεδριάσεις», αναφέρει ο αναλυτής στη Insignia Consultants, Chintan Karnani, ενώ προσθέτει ότι «εάν αυτό συνεχισθεί μέχρι την Παρασκευή, η τιμή μπορεί να φτάσει και τα 1.071 δολάρια η ουγγιά».

Aνέκοψε την άνοδο του δολαρίου η προειδοποίηση της Standard &Poors για ενδεχόμενη υποβάθμιση της Ισπανίας. Το αμερικανικό νόμισμα διαπραγματευόταν στα 1,4723 δολάρια από το επίπεδο των 1,4704 δολαρίων που έκλεισε αργά χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Νωρίτερα το δολάριο ανατιμήθηκε έως τα 1,4668 ωστόσο στη συνέχεια τα κέρδη για το αμερικανικό νόμισμα περιορίστηκαν καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν βραχυπρόθεσμα κέρδη. Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/ δολαρίου που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διαμορφώθηκε στα 1,4768 δολάρια.

reporter.gr

No comments:

Share |