Tuesday, November 24, 2009

Πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών για το Nikkei


Πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών για το Nikkei


Σε αρνητικό έδαφος κινούνται τα ασιατικά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Τρίτης. Με απώλειες 1% επιστρέφει ο Nikkei μετά την αργία, στο -3,45% ο Shanghai Composite στην Κίνα.

Οι επενδυτές στην Ιαπωνία ανησυχούν ότι οι τράπεζες θα προχωρήσουν σε πωλήσεις νέων μετοχών με σκοπό να ενισχύσουν την κεφαλαιακή του επάρκεια, ενώ παράλληλα επιλέγουν πιο ασφαλείς τίτλους καθώς ο πρωθυπουργός της χώρας Hirohisa Fujii δήλωσε σήμερα ότι η νομισματική πολιτική είναι παράγοντας κλειδί για την καταπολέμηση του αποπληθωρισμού, υποδεικνύοντας ότι η κεντρική τράπεζα θα λάβει νέα μέτρα για να περιορίσει την πτώση των τιμών.

Η αγορά της Ιαπωνίας μονοπωλεί το ενδιαφέρον σήμερα μετά τη χθεσινή αργία. Η κεντρική τράπεζα της χώρας αναβάθμισε τις προβλέψεις για την οικονομία το Νοέμβριο, στην τρίτη διαδοχική αναβάθμιση, παρέχοντας ακόμη ένα στοιχείο ενίσχυσης της άποψης ότι τα μέτρα στήριξης ανά τον κόσμο έχουν αποδώσει.

“Οι οικονομικές συνθήκες στην Ιαπωνία αναμένεται να συνεχίζουν να βελτιώνονται , αν και η βελτίωση αυτή θα είναι ήπια στην παρούσα φάση”, αναφέρει στην μηνιαία της έκθεση η Bank of Japan.

Εξάλλου, στο χρηματιστήριο του Τόκιο, χαμηλό έτους κατέγραψε η μετοχή της Japan Airlines, καθώς σημείωσε πτώση της τάξης του 10% μετά την είδηση ότι η Mitsui & Co πούλησε το σύνολο των μετοχών που κατείχε την περίοδο Απριλίου-Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για 11,73 εκατ. κοινές μετοχές της JAL, που αποτελούν το 0,43% της ιαπωνικής αεροπορικής εταιρείας, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires. Εξάλλου, οι επενδυτές ανησυχούν για το κυβερνητικό σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας με σκοπό να αποφευχθεί η πτώχευση.

Στα ταμπλό, ο δείκτης MSCI Asia Pacific Ex Japn Index, εξαιρουμένης της Ιαπωνίας, ενισχύθηκε σε ποσοστό 0,7% στις 410,19 μονάδες στο Τόκιο.

Πέμπτη διαδοχική ημέρα απωλειών για το Nikkei ο οποίος ολοκληρώνει τις συναλλαγές στις 9.401,58 μονάδες καταγράφοντας πτώση 1,01%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί σε ποσοστό 1,45%.

Σημαντικές απώλειες στην Κίνα όπου ο Shanghai Composite καταγράφει πτώση 3,45%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί κατά 4,25%. Ο ευρύτερος CSI 300 σημειώνει απώλειες 3,20%.

Στη Νότια Κορέα ο δείκτης Kospi υποχωρεί σε ποσοστό 0,78%, ενώ στην Ταϊβάν ο δείκτης Taiex καταγράφει κέρδη 0,36%.

Στην Αυστραλία ο δείκτης ASX 200 ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με πτώση 0,68%, ενώ στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 υποχώρησε σε ποσοστό 0,17%.

Στην Σιγκαπούρη ο Straits Times σημειώνει απώλειες 0,42%, ενώ στην Ινδία ο δείκτης Sensex κινείται πτωτικά σε ποσοστό 0,64%.

capital.gr

No comments:

Share |