Tuesday, November 24, 2009

HP: Εντός των προσδοκιών τα τριμηνιαία κέρδη


HP: Εντός των προσδοκιών τα τριμηνιαία κέρδη


Εντός των προσδοκιών της διοίκησης διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Hewlett-Packard για το τέταρτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 2,4 δισ. δολάρια ή 99 σεντς ανά μετοχή από 2,1 δισ. δολάρια ή 84 σεντς ανά μετοχή που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2008. Εξαιρουμένων ορισμένων έκτακτων αποτελεσμάτων, διαμορφώθηκαν στα 1,14 δολάρια ανά μετοχή. Οι πωλήσεις της μειώθηκαν κατά 8% στα 30,8 δισ. δολάρια.

Η διοίκηση της HP επανέλαβε την πρόβλεψή της για προσαρμοσμένα κέρδη 4,25-4,35 δολαρίων και έσοδα 118-119 δισ. δολαρίων το οικονομικό έτος 2010.

Στο πλαίσιο της χθεσινής παρουσίασης των αποτελεσμάτων της, η HP ανακοίνωσε πως τριπλασιάζει το μέγεθος του προγράμματος επαναγοράς μετοχών στα 12 δισ. δολάρια, εξαιτίας των υψηλότερων πωλήσεων στην Κίνα και των βελτιωμένων περιθωρίων κερδοφορίας στον τομέα των υπηρεσιών.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι προχωρά στην εξαγορά της 3Com, έναντι 2,7 δισ. δολαρίων. Με την απόκτηση της 3Com, η οποία ασχολείται με την παροχή εξοπλισμού δικτύωσης ηλεκτρονικών υπολογιστών, η HP σχεδιάζει να κινηθεί δυναμικά σε έναν τομέα, στον οποίο σήμερα κυριαρχεί η Cisco.

naftemporiki

No comments:

Share |