Tuesday, November 24, 2009

1 στους 2 χωρίς ασφάλεια ζωής

1 στους 2 χωρίς ασφάλεια ζωής


Ένας στους δύο Κύπριους δηλώνουν να μην έχουν ασφάλεια ζωής, σύμφωνα με έρευνα του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου.

Η έρευνα, που φέρνει στο φως τα προβλήματα προώθησης αλλά και τις προοπτικές ανάπτυξης που παρουσιάζει ο κλάδος ζωής, δείχνει πως το 50% των ερωτηθέντων δεν έχουν συνεργασία με οιαδήποτε ασφαλιστική του κλάδου ζωής.

Χωρίς ασφάλεια ζωής είναι κυρίως οι συνταξιούχοι, με το ποσοστό αυτών που δεν έχουν συνεργασία με ασφαλιστική ζωής να φθάνει το 84%.


Ανεπαρκή κάλυψη ζωής έχουν επίσης τα χαμηλά εισοδηματικά στρώματα, όπου το ποσοστό φθάνει το 79%, όπως και άτομα με μόνο πρωτοβάθμια εκπαίδευση, με το ίδιο ποσοστό.

Σε αντίθεση με το κλάδο ζωής, η κατάσταση στο γενικό κλάδο είναι καλύτερη, αφού το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 20%.

Παράγοντες του κλάδου αποδίδουν τη μειωμένη κάλυψη που παρατηρείται στον κλάδο ζωής στις αδυναμίες που παρουσιάζει η προώθηση ασφαλιστικών προϊόντων.

«Δυστυχώς η ασφάλεια δεν αγοράζεται, πωλείται. Και αν δεν πάει ο ασφαλιστικός σύμβουλος να προσεγγίσει και να προβληματίσει τους ενδιαφερόμενους, πώς να προχωρήσουν σε ασφάλεια», διερωτήθηκε ο αντιπρόεδρος του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Χαράλαμπος Χαμπουρής.

Με βάση τα ευρήματα της έρευνας, γύρω στο 46% του δείγματος δήλωσαν ότι δεν είχαν καμία επίσκεψη κατά το προηγούμενο έτος από ασφαλιστές.

Η οριακή πλειοψηφία (52%) των ερωτηθέντων δήλωσαν να δέχθηκαν μόλις μία επίσκεψη από ασφαλιστή τον τελευταίο χρόνο.

«Αν υπήρχε η σωστή ενημέρωση από μέρους των ασφαλιστικών συμβούλων ο κλάδος της ασφάλειας είναι πεδίον λαμπρό», επανέλαβε ο κ. Χαμπουρής.

«Δεν μπορεί κάποιος να ξοδεύει €150 το μήνα στο κινητό του και €200 στο αυτοκίνητο του ή στα τσιγάρα του και να μη θέτει στις προτεραιότητες την ασφάλεια ζωής ή υγείας του».

«Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι θα πρέπει να λειτουργούν ως χρηματοοικονομική σύμβουλοι», σημείωσε. «Η σχέση με τους πελάτες πρέπει να είναι αμφίδρομη και συνεχής», κατέληξε

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ Σεπτεμβρίου – Οκτωβρίου 2009, ανάμεσα σε 1000 άτομα με τυχαία πολυσταδιακή, στρωματοποιημένη δειγματοληψία. Κάλυψε παγκύπρια άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και άνω και πραγματοποιήθηκε με προσωπικές συνεντεύξεις στα νοικοκυριά με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου από την εταιρεία Cypronetwork Consultancy Group εκ μέρους του Ασφαλιστικού Ινστιτούτου Κύπρου.

stockwatch.com.cy

No comments:

Share |