Tuesday, November 24, 2009

Επιβεβαιώνει η MIG το "Κεφάλαιο"


Επιβεβαιώνει η MIG το "Κεφάλαιο"


Επιβεβαιώνει με σημερινή της ανακοίνωση η MIG δημοσίευμα της εφημερίδας «Κεφάλαιο», σύμφωνα με το οποίο ο όμιλος σχεδιάζει επενδύσεις από κοινού με ξένο επιχειρηματικό όμιλο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της MIG έχει ως εξής:

«Σε απάντηση της από 23.11.2009 επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς σχετικά με δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου με αντικείμενο την επένδυση της Εταιρίας σε τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον, η MARFIN INVESTMENT GROUP ανακοινώνει ότι βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο διαπραγματεύσεις με κορυφαίο πολυεθνικό όμιλο με αντικείμενο την επίτευξη συμφωνίας που εμφανίζει ορισμένα κοινά σημεία με το περιεχόμενο του σχολιαζομένου δημοσιεύματος. Ως και στο παρελθόν επανειλημμένα έχει δηλώσει, η MARFIN INVESTMENT GROUP θα προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία».

Υπενθυμίζεται ότι το δημοσίευμα του Κεφαλαίου της 21ης Νοεμβρίου ανέφερε τα εξής:

"Επενδύσεις-μαμούθ που θα ξεπεράσουν τα 10 δισ. ευρώ σε κρίσιμους τομείς που σχετίζονται με το περιβάλλον θα ξεκινήσει να υλοποιεί ο όμιλος MIG, που για το σκοπό αυτό έχει έρθει σε κατ΄ αρχήν συμφωνία με γαλλικό κολοσσό.

Τις επενδύσεις θα πραγματοποιήσει νέα κοινή εταιρεία στην οποία ο ελληνικός επιχειρηματικός όμιλος θα ελέγχει ποσοστό 49%, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό θα ελέγχουν οι Γάλλοι που έχουν και την ανάλογη τεχνογνωσία. Το portfolio των επενδύσεων θα εκτείνεται σε δραστηριότητες από φωτοβολταϊκά και άλλες μορφές ΑΠΕ μέχρι διαχείριση αποβλήτων και ανακύκλωση απορριμμάτων.

Η νέα επιχειρηματική δραστηριότητα του υπερδραστήριου επενδυτικού ομίλου αναμένεται να αλλάξει τις ευαίσθητες ισορροπίες στον τομέα των περιβαλλοντικών επενδύσεων που ήδη έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον του συνόλου των εγχώριων ισχυρών επιχειρηματικών ομίλων, ενώ κομμάτι από τη γιγάντια πίτα διεκδικούν και οι περισσότεροι παγκόσμιοι κολοσσοί. Ταυτόχρονα προσεγγίζεται με τον πιο ευθύ τρόπο η πολιτική της κυβέρνησης για πράσινη ανάπτυξη, την ώρα μάλιστα που κορυφαίοι υπουργοί εμφανίζονται να βρίσκονται σε ρήξη με τον κ. Ανδρέα Βγενόπουλο".

capital.gr

No comments:

Share |