Tuesday, November 24, 2009

Κίνα: Κατέθεσαν σχέδια για ΑΜΚ οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες


Κίνα: Κατέθεσαν σχέδια για ΑΜΚ οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες


Τα σχέδια σύμφωνα με τα οποία θα προχωρήσουν σε αύξηση του μετοχικού τους κεφαλαίου υπέβαλλαν στην ρυθμιστική αρχή οι πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της Κίνας, καθώς τα άνευ προηγουμένου επίπεδα χορηγήσεων “έφθειραν” την κεφαλαιακή τους επάρκεια, όπως αναφέρει το Bloomberg επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο θέμα.

Πρόκειται για τις Industrial & Commercial Bank of China, China Construction Bank Corp., Bank of China Ltd., Agricultural Bank of China και Bank of Communications Ltd, οι οποίες παρουσίασαν στην ρυθμιστική αρχή τραπεζών της Κίνας το πως θα ενισχύσουν την κεφαλαιακή τους επάρκεια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές.

“Δεδομένου του υφιστάμενου ρυθμού ανάπτυξης της Κίνας, το κεφάλαιο των τραπεζών πρόκειται να συρρικνωθεί πολύ απότομα και το γεγονός αυτό αφήνει μικρό περιθώριο περιορισμού των κραδασμών αν η ποιότητα των παγίων επιδεινωθεί”, σχολίασε ο Sheng Nan, αναλυτής της UOB-Kayhian Investment Co.

Τέλος, οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι τα σχέδια άντλησης κεφαλαίων που κατέθεσαν οι τράπεζες είναι ανεπίσημα και μπορεί να αλλάξουν.

capital.gr

No comments:

Share |