Tuesday, October 6, 2009

Στη μάχη για εξαγορά της Volvo και η κοινοπραξία Crown


Στη μάχη για εξαγορά της Volvo και η κοινοπραξία Crown


Σε συνομιλίες με την Ford για την εξαγορά της Volvo και η κοινοπραξία Crown.

Μια αμερικανική κοινοπραξία φέρεται να εισέρχεται δυναμικά στη μάχη για την εξαγορά της Volvo από τη Ford.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των «Financial Times», που επικαλείται πηγές προσκείμενες στην υπόθεση, η κοινοπραξία Crown βρίσκεται σε συνομιλίες με τη Ford για την εξαγορά της σουηδικής θυγατρικής της, για την οποία έχει εκδηλώσει επισήμως ενδιαφέρον και η κινεζική Geely Automotive.

Η αμερικανική κοινοπραξία, στην οποία συμμετέχει και πρώην διευθυντικό στέλεχος της Ford, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές έχει εξασφαλίσει ήδη χρηματοδότηση από ομίλους ιδιωτικών κεφαλαίων (private equity) των ΗΠΑ, ενώ αναζητεί επιπλέον στήριξη από Σουηδούς επενδυτές.

Και τούτο διότι εκτιμά ότι με τον τρόπο αυτό θα καταφέρει να πείσει περισσότερο για την πρόθεσή της να διατηρήσει τη Volvo στη Σουηδία.

Ανάλογες πληροφορίες δημοσιεύει και η σουηδική οικονομική εφημερίδα «Dagens Ιndustri». Στο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας αναφέρεται μάλιστα ότι η Crown είναι αυτό το διάστημα σε διαπραγματεύσεις με το σουηδικό όμιλο Jakob, ο οποίος και διοικείται από πρώην στελέχη της Volvo.

Εκπρόσωπος της Ford επιβεβαίωσε ότι η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε συνομιλίες με ενδιαφερόμενα μέρη, αλλά δεν θέλησε να αποκαλύψει την ταυτότητά τους. Η εκπρόσωπος της Volvo, Μαρία Μπόλιν, από την πλευρά της αρνήθηκε να κάνει το όποιο σχόλιο για τα δύο δημοσιεύματα.


naftemporiki

No comments:

Share |