Tuesday, October 6, 2009

Geithner: "Το ΔΝΤ πρέπει να εντοπίζει τις επενδυτικές φούσκες"

Geithner: "Το ΔΝΤ πρέπει να εντοπίζει τις επενδυτικές φούσκες"


Έκκληση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο απεύθυνε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Timothy Geithner, ζητώντας τόσο τη στενή εποπτεία με σκοπό να εντοπιστούν νέες επενδυτικές “φούσκες” όσο και τη βοήθεια στη διατήρηση των νομισματικών πολιτικών σε αντιστοιχία με τις ανάγκες και τους στόχους εξισορρόπησης της παγκόσμιας οικονομίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, στις επισημάνσεις του για το συνάντηση κορυφής της Παγκόσμιας Τράπεζας και του ΔΝΤ, ο Geithner τόνισε ότι το ΔΝΤ χρειάζεται να βοηθήσει στην οικονομική αστυνόμευση και στην εφαρμογή των νομισματικών πολιτικών των χωρών-μελών του G20.

“Το ΔΝΤ θα πρέπει να λέει την αλήθεια”, ανέφερε ο Geither στα σχόλια του. “Για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αυτό συνεπάγεται ότι η αυστηρή παρακολούθηση πρέπει να μας βοηθήσει να ρίξουμε φως σε τάσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επόμενη μη βιώσιμη περίοδο ραγδαίας ανόδου”, συμπλήρωσε ο Geithner.

“Βάσει του νέου πλαισίου του G20 για ισχυρή, βιώσιμη και ισορροπημένη ανάπτυξη, το ΔΝΤ πρέπει να αναλύει το κατά πόσο οι μεγαλύτερες χώρες του κόσμου εφαρμόζουν οικονομικές πολιτικές, συμπεριλαμβανομένης της αγοράς συναλλάγματος, που είναι στο σύνολο τους συνεπής ως προς τους στόχους του G20”, κατέληξε.

capital.gr

No comments:

Share |