Tuesday, October 6, 2009

JPMorgan: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ανεργία


JPMorgan: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για την ανεργία


Τα “απογοητευτικά” στοιχεία του Σεπτεμβρίου για την αμερικανική αγορά εργασίας υποδεικνύουν ότι η αμερικανική οικονομία ενδεχομένως να χρειαστεί τέσσερα χρόνια για να ανακτήσει τις θέσεις εργασίας που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης, αναφέρουν οι αναλυτές της JPMorgan Chase & Co.

Τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας την περασμένη εβδομάδα ενισχύουν "το μήνυμα ότι ακόμα και ισχυρότεροι των εκτιμήσεων ρυθμοί ανάπτυξης δεν θα διασφαλίσουν την οικονομική υγεία", αναφέρουν οι Bruce Kasman, επικεφαλής οικονομολόγος της JPMorgan και David Hensley, επικεφαλής οικονομικού συντονισμού σε σχετικό σημείωμα.

Η JPMorgan εκτιμά ότι η αμερικανική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό της τάξης του 3,5% στο δεύτερο μισό του έτους, ενώ για το 2010 "βλέπει" ρυθμό ανάπτυξης της τάξης του 3,2%.

"Με διατηρήσιμο ρυθμό ανάπτυξης 3,5% θα χρειαστεί να περιμένουμε μέχρι το 2013, πριν η οικονομία καταφέρει να ανακτήσει τις θέσεις απασχόλησης που χάθηκαν κατά τη διάρκεια της ύφεσης", αναφέρουν χαρακτηριστικά.

capital.gr

No comments:

Share |