Monday, March 30, 2009

Ψαλίδι KBW σε κέρδη τραπεζών

Ψαλίδι KBW σε κέρδη τραπεζών


Σε υποβάθμιση των εκτιμήσεων της για τον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, προχώρησε η KBW σε έκθεσή της ημερομηνίας 30 Μαρτίου 2009. Στην έκθεση αναφέρεται ότι τα οικονομικά θεμελιώδη έχουν αδυνατίσει τον τελευταίο χρόνο και έγινε η αλλαγή των εκτιμήσεων για να ληφθούν υπόψη οι νέες συνθήκες. Η KBW προχώρησε σε περικοπή κατά 84% και 41% αντίστοιχα των εκτιμήσεων της για τα κέρδη του κλάδου το 2009 και 2010.

Παράλληλα, η KBW προχώρησε και σε αλλαγή των εκτιμήσεων της για τα κέρδη ανά μετοχή των τραπεζών και τις τιμές στόχους τους.

Από τις κυπριακές τράπεζες, η τιμή στόχος για τη Marfin μειώνεται στα €2 από €2,2 ενώ της Τράπεζας Κύπρου αυξάνεται στα €2,7 από €2,5. Για την Πειραιώς, η νέα τιμή είναι €6,2 από €6,3, για τη Eurobank €5 από €5,4, για την Alpha Bank €6,6 από €8

Όπως σημειώνεται, στο διαμορφούμενο περιβάλλον προτιμούνται τράπεζες με ψηλή προ-κερδών κερδοφορία και αποδεκτά επίπεδα κεφαλαίου που μπορούν να απορροφήσουν αυξημένες πιστωτικές ζημιές. Η Τράπεζα Κύπρου περιλαμβάνεται ανάμεσα στις δέκα κορυφαίες ευρωπαϊκές τράπεζες με υψηλό μηχανισμό προστασίας πριν οι ζημιές διαβρώσουν το κεφάλαιο.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |