Thursday, March 12, 2009

Κέρδη εμφάνισε η JPMorgan τους δύο πρώτους μήνες του 2009 λέει ο CEO

Κέρδη εμφάνισε η JPMorgan τους δύο πρώτους μήνες του 2009 λέει ο CEO


Την αισιοδοξία του για το μέλλον της JPMorgan, αλλά και της οικονομίας των ΗΠΑ, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος του τραπεζικού κολοσσού, Jamie Dimon, μιλώντας από βήμα συνεδρίου του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ.

Ξεχωριστά, ο δημοσιογράφος του CNBC,Dennis Kneale, ανέφερε πως ο Dimon του είπε στο πλαίσιο τηλεφωνικής συνέντευξης που είχαν πως η JPMorgan εμφάνισε κέρδη τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο.

Αναφορικά με τα όσα δήλωσε σε συνέδριο, ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν πως ο Dimon επανέλαβε την άποψη του πως δεν πρέπει να εθνικοποιηθεί καμία τράπεζα των ΗΠΑ. “Αυτό θα ήταν λάθος. Ορισμένες τράπεζες χρειάζονται βοήθεια, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν όσο το δυνατόν ιδιωτικές”.

Πάντως, ανέφερε πως δεν κατηγορεί καμία ρυθμιστική αρχή της χώρας για την τρέχουσα χρηματοπιστωτική κρίση. Επ΄ αυτού σχολίασε χαρακτηριστικά πως “επειδή οι ρυθμιστικές αρχές σου επιτρέπουν να κάνεις κάτι, αυτό δεν σημαίνει πως εσύ θα πρέπει να το κάνεις”.

Μιλώντας για τις τολμηρές δράσεις της κυβέρνησης υπέρ του χρηματοπιστωτικού συστήματος ανέφερε πως "διστάζω να σκεφτώ τι θα συνέβαινε εάν δεν το είχε”. Επίσης, απηύθυνε έκκληση σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να σταματήσουν να κάνουν αρνητικά σχόλια για τις αμερικανικές εταιρείες.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |