Thursday, March 12, 2009

4,5 εκατ. νέοι άνεργοι στην Ευρώπη το 2009

4,5 εκατ. νέοι άνεργοι στην Ευρώπη το 2009

Περί τα 4,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα χάσουν την εργασία τους το 2009 εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ευρωπαϊκής εργοδοτικής ένωσης BusinessEurope, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του προέδρου της Ερνέστ-Αντουάν Σεγέρ.


Ο Ερνέστ-Αντουάν Σεγέρ, πρόεδρος της ευρωπαϊκής εργοδοτικής ένωσης BusinessEurope.
«Περιμένουμε ότι 4,5 εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα χάσουν την εργασία του εξαιτίας της οικονομικής κρίσης εντός του 2009», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Ερνέστ-Αντουάν Σεγέρ, μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Οι ευρωπαίοι επιχειρηματίες είναι λοιπόν πιο απαισιόδοξοι από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η οποία από την πλευρά της εκτιμά ότι 3,5 εκατομμύρια θέσεις εργασίας να χαθούν κατά τη διάρκεια του έτους στις τελευταίες της προβλέψεις που δόθηκαν στη δημοσιότητα στα μέσα Ιανουαρίου.

«Πιστεύουμε ότι τα σχέδια ανάκαμψης που εφαρμόζονται στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και άλλες χώρες είναι, μέσω της στήριξης που προσφέρουν στην επιχειρηματική δραστηριότητα, μάλλον το αποτελεσματικότερο μέσον για την εγγύηση της διατήρησης του μάξιμουμ των θέσεων εργασίας και ακόμη και της δημιουργίας και νέων θέσεων», δήλωσε ο Ερνέστ-Αντουάν Σεγέρ.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |