Thursday, March 12, 2009

"Ήρθε η ώρα για αγορές"!

"Ήρθε η ώρα για αγορές"!

O βετεράνος fund manager, μεγαλοεπενδυτής και γκουρού των αγορών κ. Mark Mobius υποστηρίζει πως με την απαισιοδοξία στο ζενίθ, ήρθε πια η ώρα για αγορές μετοχών. Οπως τονίζει, οι μετοχές των αναδυόμενων αγορών αναμένεται να πραγματοποιήσουν ράλι της τάξης του 20% και θα υπεραποδόσουν των ώριμων αγορών στους επόμενους 12 μήνες.Σύμφωνα με τον Mobius, ο κίνδυνος σήμερα είναι το να γίνει κανείς υπερβολικά απαισιόδοξος καθώς αν και βλέποντας πως ίσως ο πάτος να πλησιάζει άρα και θα πρέπει να συνεχίσουμε να είμαστε επιφυλακτικοί, υπάρχουν εξαιρετικά κελεπούρια στις αγορές. Αν και η μεταβλητότητα δεν έχει τελειώσει, ο πάτος μπορεί και να μας περιμένει στην γωνία και αυτό το πιστεύει καθώς θεωρεί ο απίστευτος πεσιμισμός που κυριαρχεί σε όλες τις αγορές σήμερα είναι ένα κορυφάιο σημάδι ότι έχουμε ξεπεράσει τα χειρότερα άρα και τον κίνδυνο. Όπως τονίζει, η μαζική και ευρεία απαισιοδοξία, σηματοδοτεί το καταληλλότερο timing για αγορές μετοχών καθώς οι μετοχές οδηγούν την οικονομία και τείνουν να ανακάμπτουν έξι με δώδεκα μήνες νωρίτερα από αυτήν.

Σε ότι αφορά την πολυσυζητημένη περιοχή της ΝΑ Ευρώπης, ο κ. Mobius σημειώνει πως η κατάσταση είναι καταστροφική. Παράλληλα, οι αγορές της Λατινικής Αμερικής και της Ασία είναι οι δύο αγαπημένες του περιοχές, από τις οποίες ξεχωρίζει ιδιαίτερα την Κίνα και την Βραζιλία, ενώ η Αίγυπτος και η Τουρκία είναι μεταξύ των χωρών που έχουν δεχτεί το μεγαλύτερο χτύπημα.

Τέλος, ο μίστερ γκουρού υπογραμμίζει πως οι αναδυόμενες αγορές θα ανακάμψουν πολύ ταχύτερα από τις ώριμες καθώς οι ανεπτυγμένες αγορές είναι στοιχειώμενες από την ύφεση.

REPORTER.GR

No comments:

Share |