Thursday, March 12, 2009

Α. Βγενόπουλος: Δεν πουλάμε την Ολυμπιακή

Α. Βγενόπουλος: Δεν πουλάμε την Ολυμπιακή


Δεν πρόκειται να πουλήσει πλειοψηφικό πακέτο της Ολυμπιακής η MIG για ένα απροσδιόριστο χρονικό διάστημα, όπως δήλωσε ο κ. Ανδρέας Βγενόπουλος από την Κρήτη, όπου παραβρέθηκε με αφορμή την είσοδο της Attica Group στο δρομολόγιο Πειραιάς - Ηράκλειο.

Ο ίδιος άλλωστε συμπλήρωσε “οι ρήτρες - συμβάσεις που υπάρχουν δεν μπορούν να είναι περιοριστικές για τον αγοραστή, αλλά είναι αστείο να σκέφτεται κανείς ότι πήραμε την Ολυμπιακή για να την πουλήσουμε”.

"Εξάλλου", υπογράμμισε ο αντιπρόεδρος της MIG, "από καμία εταιρεία μέχρι σήμερα στην οποία αποκτήσαμε πλειοψηφία των μετοχών δεν έχουμε αποχωρήσει. Θα προσπαθήσουμε να ανακτήσουμε μερίδιο της αγοράς και η Ολυμπιακή μπορεί να επανέλθει σε κερδοφορία".

Επίσης ο κ. Βγενόπουλος επανέλαβε ότι στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου τον διαβεβαίωσε ότι αν κερδίσει τις επόμενες εκλογές, όποτε γίνουν αυτές, ότι θα διευκολύνει να περάσει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών της Ολυμπιακής στο δημόσιο, ένα αίτημα που του είχε εκφράσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνάντηση εκείνη.

"Από την Κρήτη δεν θα φύγουμε ποτέ"

Σε ό,τι αφορά την είσοδο της Attica Group στις γραμμές - φιλέτο της Κρήσης ο κ. Βγενόπουλος δήλωσε "από την Κρήτη δεν θα φύγουμε ποτέ" δίνοντας με αυτή την φράση το στίγμα των προθέσεων του ακτοπλοϊκού ομίλου.


Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο ισχυρός άνδρας της MIG στο πλοίο της Superfast Ferries το οποίο έκανε χθες το βράδυ το παρθενικό δρομολόγιο στο Ηράκλειο της Κρήτης υπογράμμισε "η παρουσία μας εδώ είναι αναγκαία. Ήρθαμε στην Κρήτη για πάντα."

"Εξάλλου", συμπλήρωσε, "ο όμιλος δεν αποκτά σήμερα παρουσία στην Κρήτη, δραστηριοποιείται ήδη μέσω της Μarfin Popular Bank, της Everst, της Goody΄s, της SingularLogic και της Vivartia μέσω των 3.128 σημείων πώλησης.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Attica, κ. Πέτρος Βέττας, ανέφερε ότι "η Κρήτη είναι μεγάλη αγορά και εμείς ως μια μεγάλη εταιρεία θέλουμε να συμμετέχουμε σε αυτή". "Από αύριο", συνέχισε ο κ. Βέττας, "διπλασιάζονται τα δρομολόγια στη γραμμή του Ηρακλείου και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα αυξηθεί σημαντικά η επιβατική κίνηση, αυτό είναι άλλωστε κάτι που το έχει αποδείξει η ιστορία."

Σε ό,τι αφορά τα επενδυτικά σχέδια της εταιρείας ανέφερε ότι έχουν ήδη παραγγελθεί δυο πλοία που θα δραστηριοποιηθούν στην Αδριατική. Παράλληλα συμπλήρωσε: "χρειαζόμαστε στο Αιγαίο 2 πλοία και ήδη βρισκόμαστε σε επαφές με ναυπηγεία. Το Superfast ΧΙΙ θα εκτελεί δρομολόγια σε καθημερινή βάση προς το λιμάνι του Ηρακλείου με ώρα αναχώρησης από τον Πειραιά στις 15.30 και ώρα άφιξης στις 23.45. Στη γραμμή του Ηρακλείου μέχρι σήμερα δραστηριοποιούνται 2 εταιρείες, η Minoan Lines και η ΑΝΕΚ οι οποίες εξυπηρετούν 1,5 εκατ. επιβάτες, 140.000 φορτηγά και 220.000 Ι.Χ. σε ετήσια βάση."

CAPITAL.GR

No comments:

Share |