Thursday, March 12, 2009

ΗΠΑ: Αύξηση 6% των κατασχέσεων κατοικιών τον Φεβρουάριο

ΗΠΑ: Αύξηση 6% των κατασχέσεων κατοικιών τον Φεβρουάριο


Αύξηση παρουσίασαν οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ για τον Φεβρουάριο, έπειτα από σύντομη μείωση, και παρά τα πολυάριθμα προγράμματα που εφαρμόστηκαν με στόχο την καταστολή του ρυθμού αύξησης των μη εξυπηρετούμενων στεγαστικών δανείων.

Σύμφωνα με ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία, οι αιτήσεις, που περιλαμβάνουν πλειστηριασμούς και κατασχέσεις από των τραπεζών, αυξήθηκαν κατά 6% τον Φεβρουάριο, μετά την μείωση 10% που είχαν σημειώσει τον Ιανουάριο, ενώ σε σχέση με το περσινό έτος ενισχύθηκαν κατά 30%, σύμφωνα με στοιχεία της εταιρείας ακινήτων RealtyTrac.

Ενδεικτικά, ένα στα 440 νοικοκυριά έχει λάβει ειδοποίηση από τράπεζα ηγια διαδικασία κατάσχεσης. Σημειώνεται πως οι αιτήσεις κατασχέσεων για τον Φεβρουάριο στις ΗΠΑ αφορούσαν περίπου 291.000 περιουσιακά στοιχεία.

Υπενθυμίζεται πως τον περασμένο μήνα, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama ανακοίνωσε “πακέτο” στήριξης, αξίας 275 δισ. δολ. για την αγορά ακινήτων, αλλά η αγορά συνεχίζει να αντιμετωπίζει δύσκολες συνθήκες απασχόλησης και μειούμενες τιμές ακινήτων.

CAPITAL.GR

No comments:

Share |