Friday, October 24, 2008

Microsoft: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη, πωλήσεις

Microsoft: Πάνω από τις προβλέψεις κέρδη, πωλήσεις

Κέρδη και πωλήσεις υψηλότερα απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές ανακοίνωσε αργά χθες η κορυφαία κατασκευάστρια λογισμικού στον κόσμο, Microsoft καθώς η ζήτηση για το Office και το Xbox διατηρήθηκε ανοδική παρά την επιβράδυνση της οικονομίας.

Τα καθαρά κέρδη της αμερικανικής εταιρείας για το πρώτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης αυξήθηκαν κατά 2% στα 4,37 δισ. δολάρια ή 48 σεντς ανά μετοχή, έναντι 47 σεντς ανά μετοχή που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Η διοίκηση της εταιρείας αναμένει ετήσια κέρδη 2,10 δολαρίων ανά μετοχή, ένα σεντ λιγότερο απ’ ότι προβλέπουν οι αναλυτές. Οι πωλήσεις της εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν φέτος στα 64,9 δισ. δολάρια με 66,4 δισ. δολάρια.

Η Microsoft σχεδιάζει να περιορίσει τις δαπάνες της κατά 500 εκατ. δολάρια, μέσω περικοπών στις προσλήψεις, τα ταξίδια και το μάρκετινγκ, όπως αποκάλυψε χθες ο οικονομικός διευθυντής της Κρις Λίντελ.

Οι μετοχές της εταιρείας ενισχύθηκαν στις μετασυνεδριακές συναλλαγές στη Ν. Υόρκη κατά οκτώ σεντς στα 22,40 δολάρια. Νωρίτερα, είχαν κλείσει στο Nasdaq [.IXIC] στα 22,32 δολάρια.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |