Friday, October 24, 2008

Samsung: 44% η μείωση των κερδών το γ' τρίμηνο

Samsung: 44% η μείωση των κερδών το γ' τρίμηνο

ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ μείωση κερδών σε χρονικό διάστημα πλέον των τριών ετών εμφάνισε η Samsung Electronics Co., η πρώτη σε μέγεθος ασιατική εταιρεία που κατασκευάζει τσιπ, επίπεδες οθόνες και κινητά τηλέφωνα, καθώς η υπερπαραγωγή ώθησε χαμηλότερα τις τιμές για ημιαγωγούς και άλλα εμπορεύματα που παράγει.

Οι μετοχές της Samsung υποχώρησαν έως 5,2% μετά την ανακοίνωση της ότι τα κέρδη της το τρίτο τρίμηνο μειώθηκαν 44% φθάνοντας στο 1,22 τρισ. ουόν (863 εκατ. δολ.) από 2,19 τρισ. ουόν πριν από ένα χρόνο.

Η εταιρεία ματαίωσε τις επενδύσεις της σε εργοστάσια για την παραγωγή τσιπ μετά τη μείωση των κερδών του σκέλους αυτού κατά 74% και την πρόβλεψη για μείωση της ζήτησης σε οθόνες υγρών κρυστάλλων. H Samsung, της οποίας οι μετοχές διαπραγματεύονται στα χαμηλότερα επίπεδα τριών ετών, μαζί με τη Sony ανακοίνωσε χαμηλότερα κέρδη αυτήν την εβδομάδα καθώς η χρηματοπιστωτική κρίση απειλεί να ωθήσει την παγκόσμια οικονομία σε ύφεση.

Οι μετοχές της Samsung υποχώρησαν 4,9% φθάνοντας στα 449.500 ουόν στις 11:15 π.μ. στο Χρηματιστήριο της Ν. Κορέας όπου ο δείκτης Kospi υποχώρησε 5%.

Τα κέρδη από τους ημιαγωγούς μειώθηκαν 74% φθάνοντας στα περίπου 240 δισ. ούον καθώς οι μεγάλες προμήθειες οδήγησαν χαμηλότερα τις τιμές για τα τσιπ μνήμης που χρησιμοποιούνται στα ηλεκτρονικά ευρείας κατανάλωσης. Η Samsung, η δεύτερη σε μέγεθος εταιρεία κατασκευής ημιαγωγών στον κόσμο μετά την Intel Corp. προβλεπόταν – σύμφωνα με έρευνα του Bloomberg – να εμφανίσει έσοδα 145 δισ. ουόν από τα τσιπ σε έσοδα 4,89 τρισ. ουόν.

Τα κέρδη από τις οθόνες υγρών κρυστάλλων που αποτέλεσαν το 1/3 των λειτουργικών της κερδών πέρυσι, μειώθηκαν 44% στα περίπου 380 δισ. ουόν το τρίτο τρίμηνο έναντι 323 δισ. ουόν που προέβλεπαν οικονομικοί αναλυτές. Η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής LCD του κόσμου ανακοίνωσε έσοδα από αυτό της το σκέλος 20% υψηλότερα στα 4,81 τρισ. ουόν.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |