Friday, October 24, 2008

Renault: Κλείσιμο εργοστασίων στη Γαλλία για 15 ημέρες

Renault: Κλείσιμο εργοστασίων στη Γαλλία για 15 ημέρες



Στο κλείσιμο σχεδόν όλων των εργοστασίων της στη Γαλλία, για μία έως δύο εβδομάδες, προχωρεί η αυτοκινητοβιομηχανία Renault

H Renault αποφάσισε από την επόμενη εβδομάδα να κλείσει σχεδόν όλα τα εργοστάσιά της στη Γαλλία, για μία ως δύο εβδομάδες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη μείωση των πωλήσεων, δήλωσε σήμερα ο Φαμπιέν Γκας, εκπρόσωπος του συνδικάτου CGT στην αυτοκινητοβιομηχανία. Όπως είπε, σχεδόν όλα τα εργοστάσια θα κλείσουν για μια η δύο εβδομάδες, ίσως και περισσότερο.

«(Το κλείσιμο) θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα στο εργοστάσιο του Μαν που θα κλείσει για 15 μέρες, ενώ εκείνο του Φλιν (δυτικά του Παρισιού) θα κλείσει επίσης για 11 μέρες», διευκρίνισε.

Η Renault ανακοίνωσε χθες τη μείωση κατά 20% της παραγωγής της στο 4ο τρίμηνο. Επίσης σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, η αυτοκινητοβιομηχανία σχεδιάζει μέτρα "τεχνικής ανεργίας" για σχεδόν 5.500 εργάτες του εργοστασίου της στο Βαγιαδολίδ της βόρειας Ισπανίας.

Ο όμιλος Renault (Renault, Dacia, Samsung), με 80.000 εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη ανακοίνωσε πρόσφατα την κατάργηση 6.000 θέσεων εργασίας, από τις οποίες οι 4.900 στην Γαλλία. Και ο όμιλος PSA Peugeot Citroen ανακοίνωσε σήμερα τη μειωση της παραγωγής του στο τέταρτο τρίμηνο στο πλαίσιο της προσπάθειάς του να αντιμετωπίσει την πτώση στην αγορά αυτοκινήτων.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |