Monday, October 13, 2008

Βρετανία: «Κόβει» τα μπόνους ο Μπράουν

Βρετανία: «Κόβει» τα μπόνους ο Μπράουν


Ο βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν προειδοποίησε τους διευθυντές των τριών μεγάλων τραπεζών, των οποίων η μερική κρατικοποίηση ανακοινώθηκε σήμερα, ότι δεν πρόκειται να πάρουν μπόνους φέτος. Η Βρετανία διέθεσε 37 εκατομμύρια λίρες από τα χρήματα των φορολογουμένων για να σώσει τις τρεις μεγαλύτερες τράπεζες, οι οποίες θα πρέπει από την πλευρά τους να αποδόσουν μικρότερα μερίσματα και να περικόψουν τα μπόνους.

Τέλος «στην πρακτική της επιβράβευσης των αποτυχιών» επιχειρεί να βάλει ο Βρετανός πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν, ο οποίος ενημέρωσε σήμερα τους επικεφαλής των τριών μεγάλων τραπεζών που θα κρατικοποιηθούν μερικώς, ότι δεν πρόκειται να λάβουν μπόνους φέτος.

«Δεν θα καταβληθεί μπόνους φέτος. Στο μέλλον, οι αποδοχές θα βασίζονται αποκλειστικά στην απόδοση και στη δημιουργία μακροπρόθεσμης αξίας», δήλωσε ο Μπράουν σε συνέντευξη Τύπου, όπου παρουσίασε το κυβερνητικό σχέδιο αντιμετώπισης της τραπεζικής κρίσης.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός τόνισε ότι θα είναι «αμείλικτος» σε ό,τι αφορά τα μπόνους, προκειμένου να «παγιώσει μία νέα αρχή υπευθυνότητας».

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα προχωρήσει σε ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών RBS, HBOS και Lloyds TSB έως του ποσού των 37 δισ. στερλινών, στο πλαίσιο του σχεδίου της για τη σωτηρία του τραπεζικού συστήματος.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |