Monday, October 13, 2008

Προς εξαγορά της Proton Bank από την Πειραιώς - Εκτός ταμπλό οι μετοχές

Προς εξαγορά της Proton Bank από την Πειραιώς - Εκτός ταμπλό οι μετοχές

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι συνομιλίες μεταξύ της Πειραιώς και της Proton Bank για μετοχική συνεργασία η οποία μάλλον θα πραγματοποιηθεί με ανταλλαγή μετοχών. Το πρώτο deal το οποίο πραγματοποιείται καθώς η κρίση είναι προ των πυλών. Η Proton Bank αναζητούσε μια στρατηγική συμμαχία ενώ την ίδια στιγμή παρ ότι δεν είχε προβλήματα κεφαλαιακής επάρκειας το τελευταίο διάστημα η τράπεζα εμφάνιζε ρευστότητα μόλις 50 εκατ ευρώ. Πολύ σύντομα ίσως υπάρξουν ανακοινώσεις.
Η Πειραιώς επιβεβαιώνει τις συνομιλίες ωστόσο το ερώτημα που εγείρεται και δεν είναι θεωρητικό είναι ποιο είναι το όφελος της Πειραιώς από αυτό το deal; Για την Proton bank είναι πιο προφανές το όφελος. Θα βρεθεί εντός μιας τράπεζας που διαθέτει πολύ περισσότερα κεφάλαια και σαφώς είναι μια μεγάλη τράπεζα η Πειραιώς.

Για την Πειραιώς δεν είναι τόσο προφανές το όφελος. Ήδη οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για αποτίμηση της Proton Bank μεταξύ 2 και 3 ευρώ ωστόσο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις ώστε να επισημοποιηθούν οι όροι της συμφωνίας.

Εκτός ταμπλό οι μετοχές

Ανεστάλη η διαπραγμάτευση των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Proton Bank από το ΧΑ ενόψει ανακοίνωσης ενδεχόμενων σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

Σημειώνεται ότι, σε περίπτωση που σχετικές ανακοινώσεις δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας, η αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο εταιριών θα αρθεί

REPORTER.GR


===================================

Προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης για Τράπεζα Πειραιώς, Proton Bank


Την προσωρινή αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς και της Proton Bank [PRBr.AT] , από σήμερα 13 Οκτωβρίου 2008, αποφάσισε το Χρηματιστήριο Αθηνών, κατόπιν συνεννόησης με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς λαμβάνοντας υπόψη σχετικά αιτήματα των εταιρειών.

Η αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών τους γίνεται ενόψει ανακοίνωσης ενδεχόμενων σημαντικών επιχειρηματικών εξελίξεων.

Όπως σημειώνει το Χ.Α., σε περίπτωση που σχετικές ανακοινώσεις δημοσιοποιηθούν εντός της ημέρας, η αναστολή διαπραγμάτευσης των δύο εταιρειών θα αρθεί.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |