Tuesday, September 30, 2008

Mitsubishi UFJ: Ζημίες 506 εκατ. δολ. σε μία μέρα

Mitsubishi UFJ: Ζημίες 506 εκατ. δολ. σε μία μέρα


Ζημίες ύψους 506 εκατ. δολαρίων εμφάνισε μέσα σε μία ημέρα από την επένδυσή της, ύψους 9 δισ. δολαρίων, στη Morgan Stanley η Μitsubishi UFJ Financial Group, μετά τη χθεσινή απόρριψη του σχεδίου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, που ώθησε τις τραπεζικές μετοχές στο ναδίρ.

Υπενθυμίζεται ότι η ιαπωνική τράπεζα συμφώνησε να αγοράσει τρία δισ. δολάρια σε κοινές μετοχές της Morgan Stanley προς 25,25 δολάρια ανά μετοχή. Οι μετοχές της δεύτερης σε μέγεθος χρηματιστηριακής εταιρείας των ΗΠΑ υποχώρησαν κατά 15% στο Χρηματιστήριο της Ν. Υόρκης, κλείνοντας στα 20,99 δολάρια.

Οι μετοχές της Mitsubishi UFJ – της μεγαλύτερης τράπεζας της Ιαπωνίας – υποχωρούσαν κατά 7% στις 11 π.μ. στο Τόκυο, εν μέσω σημαντικής πτώσης των ασιατικών τραπεζικών μετοχών.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας που έκλεισε με την αμερικανική εταιρεία, η Mitsubishi UFJ θα αγοράσει ανταλλάξιμα ομόλογα 6 δισ. δολαρίων που καταβάλλουν μέρισμα 10%, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση των Mitsubishi UFJ και Morgan Stanley.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |