Tuesday, September 30, 2008

Σημείο ισορροπίας τα 100 δολάρια βρίσκει το αργό

Σημείο ισορροπίας τα 100 δολάρια βρίσκει το αργό

Για αλλη μια φορά το αργό έμεινε για λίγο κάτω από το «φράγμα» των 100 δολαρίων, αφού σήμερα το αργό απέδειξε ότι έχει «πιστούς» επενδυτές. Μετά, λοιπόν, τη μεγαλύτερη βουτιά σε διάστημα 7 ετών που καταγράφηκε χθες, μετά την απόρριψη του σχεδίου Πόλσον από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, το αργό ανέκτησε τις απώλειες του, αποδεικνύοντας ότι στην παρούσα περίοδο τα 100 δολάρια είναι σημείο ισορροπίας.
Η τιμή του συμβολαίου του αργού παράδοσης Νοεμβρίου ενισχύθηκε 4,27 δολάρια ή 4,4%, στα 100,64 δολάρια το βαρέλι. Επίσης, η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ κατέγραψε άνοδο 5,58 δολάρια ή 6,12%, στα 96,75 δολάρια το βαρέλι.

Σημειώνεται ότι για το μήνα Σεπτέμβριο το αργό έχει υποχωρήσει κατά 12,8%, ενώ για το τρίτο τρίμηνο του 2008, οι απώλειες του αγγίζουν το 28,1%.

Εκτιμήσεις

Μάλλον απίθανο θεωρείται η τιμή στου αργού να υποχωρήσει αρκετά κάτω από τα 100 δολάρια το βαρέλι, επεσήμανε ο δισεκατομμυριούχος και «γκουρού» του πετρελαίου T. Boone Pickens σήμερα σε συνέντευξη που παρέθεσε στο CNBC, σημειώνοντας παράλληλα ότι στηρίζει την άποψή του στο γεγονός ότι η τιμή στηρίζεται από τους παραγωγούς.

«Είχα δηλώσει στο παρελθόν ότιο ΟΠΕΚ θα στήριζε το πετρέλαιο στα 100 δολάρια, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος για αυτό αυτή τη στιγμή.Όσον αφορά τις απόψεις που εκφράζονται ότι η τιμή του αργού θα υποχωρήσει κάτω από τα 60 δολάρια το βαρέλι, σημείωσε ότι δεν καταλαβαίνει που στηρίζεται η άποψη αυτή. Δε θεωρώ, ισχυρίζεται, ότι οι χώρες που παράγουν το πετρέλαιο θα δεχτούν να το πουλήσουν σε αυτή την τιμή.

Αντίθετα, η Goldman Sachs διατήρησε την εκτίμηση της ότι η μέση τιμή του αργού τους επόμενους τρεις μήνες θα είναι στα 115, αν και η μεταβλητότητα θα είναι έντονη.

Εκτιμήσεις αποθεμάτων

Αύριο ανακοινώνονται τα αποθέματα του αργού της εβδομάδα που έληξε στις 26/9, αναμένοντας και πάλι πτώση, περίπου στα 2,03 εκατ. βαρέλια, εξαιτίας της διακοπής της παραγωγής των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Κόλπου του Μεξικού.

REPORTER.GR

No comments:

Share |