Tuesday, September 30, 2008

Οικονομική «ένεση» 6,4 δισ. ευρώ στη Dexia

Οικονομική «ένεση» 6,4 δισ. ευρώ στη Dexia


Τη συμφωνία των κυβερνήσεων του Βελγίου, της Γαλλίας και του Λουξεμβούργου για οικονομική "ένεση σωτηρίας" ύψους 6,3 δισ. ευρώ στη γαλλοβελγική Dexia, ανακοίνωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός Ιβ Λετέρμ.

Οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Βελγίου και των εκπροσώπων των τριών αυτόνομων περιοχών, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων της γαλλικής κυβέρνησης (σύμβουλος της υπουργού Οικονομίας Κριστίν Λαγκάρντ), της κυβέρνησης του Λουξεμβούργου και των Βέλγων μετόχων κατέληξαν σε συμφωνία έγκαιρα, πριν από το άνοιγμα των αγορών.

Το βράδυ της Δευτέρας, ο Ιβ Λετέρμ ανακοίνωσε ότι οι περιοχές της Βαλονίας, της Φλάνδρας και των Βρυξελλών συμφώνησαν «επί της αρχής» με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να συμμετάσχουν σε μια «κοινή προσπάθεια» για τη διάσωση της τράπεζας, το δεύτερο θύμα της οικονομικής κρίσης στο Βέλγιο μετά τη Fortis

«Διασώσαμε τη Fortis και την Dexia, αλλά πέραν αυτού σταθεροποιήθηκε το σύνολο του χρηματοπιστωτικού συστήματος από την κοινή αυτή ενέργεια των τριών κυβερνήσεων», δήλωσε ο υπουργός αρμόδιος για τον Προϋπολογισμό του Λουξεμβούργου Λικ Φρίντεν.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |