Tuesday, September 30, 2008

Ιαπωνία-Αυστραλία: 20,8 δισ. δολ. από τις κεντρικές τράπεζες στην αγορά

Ιαπωνία-Αυστραλία: 20,8 δισ. δολ. από τις κεντρικές τράπεζες στην αγορά


Ποσό ύψους 20,8 δισ. δολαρίων διοχέτευσαν στο χρηματοπιστωτικό σύστημα οι κεντρικές τράπεζες της Ιαπωνίας και της Αυστραλίας, καθώς η απόρριψη του σχεδίου διάσωσης των τραπεζικού τομέα στις ΗΠΑ από το Κογκρέσο οδήγησε υψηλότερα τα διατραπεζικά επιτόκια και τον κίνδυνο των εταιρικών ομολόγων.

Τα διατραπεζικά επιτόκια στην Ιαπωνία αυξήθηκαν 10 μονάδες βάσης, ποσοστό 0,10%, στο 0,5%, μετά την απόφαση της Bank of Japan να διοχετεύσει δύο τρισ. γιέν [JPY=X] (19,2 δισ. δολάρια) στην αγορά στις 9:20 π.μ. στο Τόκυο, από 0,4% που ήταν πριν από την ένεση ρευστότητας, σύμφωνα με την Tokyo Tanshi Co.

Η άνοδος των επιτοκίων καταδεικνύει ότι οι τράπεζες θα είναι εξαρτημένες από τον δανεισμό, παρά τη διοχέτευση κεφαλαίων από τις κεντρικές τράπεζες στις παγκόσμιες αγορές μετά και την περίπτωση της Wachovia που έχασε την ανεξαρτησία της. Το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της απέκτησε η Citigroup

Χθες, η Βουλή των Αντιπροσώπων στις ΗΠΑ απέρριψε με 228 κατά και 205 υπέρ το σχέδιο της κυβέρνησης Μπους ύψους 700 δισ. δολ. για τη στήριξη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η Bank of Japan έχει διοχετεύσει 17 τρισ. γιέν στο τραπεζικό σύστημα τις δύο τελευταίες εβδομάδες, το υψηλότερο ποσό σε χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι ετών. Η Reserve Bank of Australia διοχέτευσε σήμερα 1,95 δισ. δολάρια Αυστραλίας (1,6 δισ. δολ. ΗΠΑ), περισσότερα από δύο δισ. δολ. Αυστραλίας κατά μέσον όρο ημερησίως από τις 15 Σεπτεμβρίου και υπερδιπλάσια του επιπέδου για το πρώτο εξάμηνο του έτους.

Χθες, η Federal Reserve των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι θα διοχετεύσει στην αγορά επιπλέον 630 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο τραπεζικό σύστημα.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |