Tuesday, September 30, 2008

Ποιες ελληνικές μετοχές ρευστοποιεί η Fortis

Ποιες ελληνικές μετοχές ρευστοποιεί η Fortis

Τις παρενέργειες των προβλημάτων που αντιμετωπίζει και η Fortis, πληρώνει το ελληνικό χρηματιστήριο μέσα από τις μαζικές ρευστοποιήσεις. Η εξέλιξη αποτελεί συνέχεια της γενικότερης κατάρρευσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος και των περισσοτέρων βασικών παικτών του ΧΑ (δηλαδή τωνξένων επενδυτικών τραπεζών).
Η βέλγο-ολλανδική τράπεζα είναι ένας από τους πιο δραστήριους παίκτες, καθώς ο επενδυτικός βραχίονας Fortis Investment -με υπό διαχείριση κεφάλαια 133 δις. ευρώ- έχει επενδύσει μεγάλα ποσά σε εγχώριες τράπεζες και ορισμένες άλλες μετοχές υψηλής κεφαλαιοποίησης, τις οποίες φαίνεται να ρευστοποιεί.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές μεγάλες θέσεις διατηρούσε στις τράπεζες Πειραιώς, Κύπρου, Alpha και Eurobank, καθώς και σε ΔΕΗ, Coca Cola, Μυτιληναίο.

Μερικά από τα δεκάδες funds που διαχειρίζεται η Fortis και «πέρασαν» από τα μετοχολόγια των παραπάνω ελληνικών εταιρειών είναι τα:Equity Europe, Equity Small Caps Europe, Equity Finance Europe, Εquity blue chips, Equity Broad Europe και Strategy Balanced World, Capital Assurance Monde.

REPORTER.GR

No comments:

Share |