Tuesday, September 30, 2008

Σε εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων η Neuberger Berman της Lehman

Σε εταιρείες ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων η Neuberger Berman της Lehman


Η βραβευμένη εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων Neuberger Berman της χρεοκοπημένης Lehman Brothers Holdings Inc βρίσκεται σε διαδικασία πώλησης στις εταιρείες private equity Bain Capital LLC και Hellman & Friedman LLC έναντι 2,15 δις δολαρίων Η.Π.Α. – παραμένοντας στα επίπεδα των αρχικών επενδύσεων.

Στη συμφωνία περιλαμβάνεται ο τομέας asset management και ο επενδυτικός όμιλος private funds της Lehman, αλλά εξαιρούνται οι κύριοι τομείς άμεσης επιχειρηματικής δραστηριότητας private equity της Lehman, σύμφωνα με δήλωση των εταιρειών τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις τον Αύγουστο, η αξία της εταιρείας –συμπεριλαμβανομένων των τομέων private equity και hedge fund– κυμαινόταν μεταξύ 8 και 10 δις δολαρίων Η.Π.Α., σύμφωνα με τότε άρθρο της εφημερίδας Wall Street Journal.

Ωστόσο, είναι δύσκολη η σύγκριση ομοειδών μεγεθών σε επίπεδο τιμής, καθώς σε διάφορα στάδια της διαδικασίας πώλησης έχουν προσφερθεί προς πώληση διαφορετικοί επιχειρηματικοί τομείς.

Η τελική τιμή είναι πιθανό να διαμορφωθεί σε επίπεδα χαμηλότερα σε σχέση με τις αρχικές εκτιμήσεις καθώς ορισμένοι τομείς έχουν αποκλειστεί, η αγορά έχει υποχωρήσει σημαντικά και οι επιχειρηματικοί τομείς έχουν πωληθεί μετά την ένταξη της εταιρείας συμμετοχών της Lehman σε καθεστώς προστασίας σύμφωνα με το Κεφάλαιο 11, όπως αναφέρει ο Michael Holland, ιδρυτής της Holland & Co, ο οποίος διαχειρίζεται περισσότερα από 4 δις δολάρια Η.Π.Α.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |