Tuesday, July 8, 2008

ΗΠΑ: Συνεργασία Fed και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

ΗΠΑ: Συνεργασία Fed και Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Φέντεραλ Ριζέρβ και Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες τη συμφωνία τους για ανταλλαγή πληροφοριών σχετικά με τις επενδυτικές και τις εμπορικές τράπεζες των ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας.

Η συμφωνία ανάμεσα στη Fed και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία σε ρυθμιστικό επίπεδο μεταξύ των δύο πλευρών, επιτρέποντάς τους με τον τρόπο αυτό να διεκπεραιώνουν καλύτερα τα ρυθμιστικά τους καθήκοντα.

Στο πλαίσιο της συμφωνίας, οι δύο εποπτικές αρχές θα ανταλλάσουν πληροφορίες και θα συνεργάζονται σε πολλούς σημαντικούς τομείς κοινού ενδιαφέροντος, περιλαμβανομένων των προσπαθειών κατά του ξεπλύματος χρήματος, των χρηματιστηριακών δραστηριοτήτων των τραπεζών, καθώς και των συστημάτων εκκαθάρισης και διακανονισμού συναλλαγών που πραγματοποιούνται τόσο από τις τράπεζες όσο και από τις εταιρείες επενδύσεων.

Η Fed είναι η βασική ρυθμιστική αρχή των τραπεζών, ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εποπτεύει τις επενδυτικές εταιρείες της Wall Street. Οι δύο αρχές συνεργάζονται εδώ και καιρό στενότερα - ειδικά από τα μέσα Μαρτίου όταν η επενδυτική τράπεζα Bear Stearns έφθασε στο χείλος της κατάρρευσης.

NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |