Tuesday, July 8, 2008

Αύξηση κεφαλαίου ζητά η Eurocypria

Αύξηση κεφαλαίου ζητά η Eurocypria


Την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου ζητά η Eurocypria για να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει τις οικονομικές δυσκολίες που προκαλεί η ζημιογόνα της πορεία. Μετά από σύσκεψη στα γραφεία της ΕΔΕΚ, που έγινε στο πλαίσιο ενημέρωσης όλων των κομμάτων γύρω από τους στρατηγικούς σχεδιασμούς της εταιρείας, ο πρόεδρος της εταιρείας Λάζαρος Σαββίδης τόνισε ότι η κυβέρνηση η οποία είναι και ο ιδιοκτήτης θα πρέπει να στηρίξει περαιτέρω την εταιρεία.

Χαρακτήρισε απαράδεκτα «χαμηλό το μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ύψους £5 χιλ.» και ζήτησε τη διαφοροποίηση του, αναφέροντας ενδεικτικά ότι κατά το 2007 ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε στα £60 εκ.

Αν και ο κ. Σαββίδης δεν αναφέρθηκε σήμερα στο θέμα, δικαίωμα στην αύξηση κεφαλαίου ενδέχεται να έχουν και τρίτοι, καθώς η κυβέρνηση μελετά το ενδεχόμενο μετακύλησης του κόστους οικονομικής στήριξης στην εταιρεία από τους φορολογούμενους σε ιδιώτες.

Ο κ. Σαββίδης διαβεβαίωσε παράλληλα ότι παρά τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η εταιρεία λόγω κυρίως της αυξημένης τιμής των καυσίμων, η Eurocypria θα συνεχίσει την προσφορά της στον τόπο.

«Με την ολοκλήρωση του στρατηγικού σχεδίου αφού έχει ήδη κατακυρωθεί η προσφορά και σε τρεις μήνες αναμένονται τα αποτελέσματα, θα δοθούν εκείνα τα εχέγγυα στον ιδιοκτήτη, δηλαδή την κυβέρνηση, για να μπορέσει να πάρει τις στρατηγικές του αποφάσεις για το μέλλον της εταιρείας», είπε ο κ. Σαββίδης, αναφερόμενος στα σχέδια που γίνονται για πώληση μέρους της εταιρείας σε στρατηγικούς επενδυτές.

Όπως ανέφερε παλαιότερα ο πρόεδρος της εταιρείας και σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας, η εταιρεία είχε ζημιές £1,9 εκ. το 2007 έναντι £2,8 εκ. το 2006 και £0,1 εκ. το 2005. Η τελευταία χρονιά που η εταιρεία ήταν κερδοφόρα ήταν το 2004, όταν είχε κερδίσει £1,9 εκ.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου δεσμεύτηκε ότι θα στηρίξουν τη Eurocypria, τόσο σε επίπεδο Βουλής όσο και σε επίπεδο κυβέρνησης με τους υπουργούς της.

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, στις 15 Ιουλίου η κυβέρνηση θα εξετάσει την επαναβεβαίωση της άδειας της Eurocypria, ώστε να κριθεί εάν θα συνεχίσει να εκτελεί πτητικές επιχειρήσεις.

Ο κ. Σαββίδης δήλωσε σήμερα ότι η εταιρεία έχει ήδη συμμορφωθεί και έχει προχωρήσει σε διορθωτικά μέτρα όπως αυτά απαιτούνται στο νέο αυστηρό κανονισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μεταξύ αυτών, όπως ανέφερε, είναι «η ενδυνάμωση της αναλογικής δομής της εταιρείας σε ότι αφορά τις πτητικές επιχειρήσεις, η ανάπτυξη περισσότερων εκπαιδευτών πιλότων ούτως ώστε να ελαχιστοποιηθεί ο φόρτος εργασίας των διευθυντών της εταιρείας για να μπορούν να εξασκούν τα καθήκοντα τους με μεγαλύτερη άνεση, καθώς επίσης και η πρόσληψη επιπρόσθετου ιπτάμενου προσωπικού».

Παράλληλα, απορρίπτοντας δημοσιεύματα που φέρουν την εταιρεία να καθηλώνει τα αεροπλάνα της λόγω μη επάρκειας κριτηρίων, εξήγησε πως έχουν ικανοποιηθεί όλα τα κριτήρια και ήδη έχουν κοινοποιηθεί στην Πολιτική Αεροπορία.

STOCKWATCH.COM.CY

No comments:

Share |