Tuesday, July 8, 2008

Persimmon: «Βουτιά» των πωλήσεων, σχέδια για 1.100 απολύσεις

Persimmon: «Βουτιά» των πωλήσεων, σχέδια για 1.100 απολύσεις

Σημαντική πτώση κατά 34% κατέγραψαν οι πωλήσεις της δεύτερης μεγαλύτερης κατασκευάστριας κατοικιών στη Βρετανία βάσει χρηματιστηριακής αξίας, Persimmon, στο πρώτο εξάμηνο. Η εταιρεία ανακοίνωσε, παράλληλα, πως σχεδιάζει να προχωρήσει σε περικοπές 1.100 θέσεων εργασίας προκειμένου να περιορίσει τις δαπάνες της.

Στο σημερινό ανακοινωθέν της, η εταιρεία σημειώνει πως ο όγκος των κρατήσεων μειώθηκε κατά 45%, ενώ εκτιμά πως οι διαγραφές στην αξία των οικοπέδων της δεν θα είναι «σημαντικές» και επισημαίνει ότι το χρέος βρίσκεται εντός των όρων των δανειακών της συμβάσεων.

Σύμφωνα με την εταιρεία, ο όγκος των πωλήσεων υποχώρησε κατά 31% στις 5.501 μονάδες, ενώ η μέση τιμή πώλησης ακινήτων μειώθηκε στις 181.500 στερλίνες, από 189.255 στερλίνες που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Τα λειτουργικά κέρδη της περιόδου θα ισοδυναμούν στο 14% περίπου των πωλήσεων, έναντι 20,8% που αναλογούσαν πέρυσι.

Η μετοχή της Persimmon έχει «βυθιστεί» από τις αρχές της χρονιάς κατά 65%, περιορίζοντας την αξία της εταιρείας στα 684 εκατ. στερλίνες (1,35 δισ. δολάρια). Αξίζει να σημειωθεί η βρετανική αγορά κατοικίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την χειρότερη κρίση των τελευταίων 30 ετών.


NAFTEMPORIKI

No comments:

Share |