Tuesday, July 8, 2008

MIG: Στα 250 εκατ τα κέρδη στο α' 6μηνο - Οι καταθέσεις και οι μέτοχοι

MIG: Στα 250 εκατ τα κέρδη στο α' 6μηνο - Οι καταθέσεις και οι μέτοχοι

Σε διάστημα 3 ημερών έως 3 μηνών είναι κατά βάση τοποθετημένη η συντριπτική πλειοψηφία της ρευστότητας της Marfin investment Gorup που αγγίζει τα 1,5 δις ευρώ. Τις μεγαλύτερες προθεσμιακές καταθέσεις η MIG τις έχει πραγματοποιήσει στην Alpha bank και την Εθνική τράπεζα λαμβάνοντας κατά μέσο όρο επιτόκιο που κινείται μεταξύ 5,8 και 6%. Το κεφάλαιο που βρίσκεται σε προθεσμιακή κατάθεση έως 3 μηνών αγγίζει τα 300 με 500 εκατ ευρώ ενώ τα υπόλοιπα είναι τοποθετημένα σε μικρότερες περιόδους 3 ημερών , μιας εβδομάδας έως ένα μήνα.

Σε τριμηνιαία βάση η MIG εκτιμάται ότι μόνο από τις προθεσμιακές καταθέσεις θα επιτύχει όφελος περί τα 20 εκατ ευρώ περίπου.

Τα αποτελέσματα 6μήνου της MIG θα ανακοινωθούν προς τα τέλη Αυγούστου και εκτιμώνται στα 250 εκατ ευρώ περίπου καταγράφοντας αύξηση 150% αν συγκριθούν με τα τακτικά κέρδη του α΄ 6μήνου του 2007 που είχαν ανέλθει στα 99,3 εκατ ευρώ.

Η MIG σχεδιάζει να πραγματοποιήσει παρουσίαση στο Λονδίνο σε ξένους θεσμικούς επενδυτές για τις προοπτικές της εταιρίας και των εταιριών που έχουν εξαγοραστεί.

Η παρουσίαση αυτή τελικά θα πραγματοποιηθεί στα μέσα Σεπτεμβρίου και σαφώς μετά την ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων 6μήνου.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διοίκηση της Marfin έχει αποφασίσει να αναφέρει στόχους για κάθε εταιρία που έχει εξαγοράσει και ενδεχομένως να παρουσιάσει και κάποιους γενικότερους στόχους που θα αφορούν την MIG σε ενοποιημένη βάση.

Όσον αφορά την σύνθεση του μετοχολογίου η MIG απαρτίζεται από 55% ξένους επενδυτές και περίπου 42% ιδιώτες μικρομετόχους.

Το Dubai ελέγχει το 16,5% το IRF περίπου 5% ενώ η μέτοχοι της 11μελούς συμβουλευτικής επιτροπής ελέγχουν το 15% των μετοχών της MIG.

REPORTER.GR

No comments:

Share |