Thursday, July 8, 2010

Μ. Βρετανία: Νέα κοινοπραξία φέρεται να ενδιαφέρεται για τραπεζικά πάγια


Μ. Βρετανία: Νέα κοινοπραξία φέρεται να ενδιαφέρεται για τραπεζικά πάγια


ΛΟΝΔΙΝΟ (Dow Jones)—Ο πρόεδρος των Lloyd’s του Λονδίνου μαζί με τον άνθρωπο που τον περασμένο χρόνο ηγήθηκε της αναθεώρησης της εταιρικής διακυβέρνησης στον τραπεζικό κλάδο στηρίζουν σχέδια ιδρυμάτων για την αγορά μίας εκ των τραπεζών που ανήκουν στους Βρετανούς φορολογούμενους, όπως μεταδίδει σήμερα το Sky News.

Ο Λόρδος Peter Levene και ο Sir David Walker στηρίζουν ένα νέο όχημα εξογορών που θα δημιουργηθεί από ιδρύματα και θα εισαχθεί στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενώ θα προσπαθήσει να εξαγοράσει μέρος του τραπεζικού κλάδου, αναφέρει ο Mark Kleinman του Sky News στο blog του.

Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι θα γίνει προσπάθεια εξαγοράς είτε της Northern Rock PLC είτε τμημάτων της Lloyds Banking Group PLC, τα οποία θα πρέπει να πουληθούν ως αντάλλαγμα της κρατικής βοήθειας που έλαβαν μετά την έκτακτη διάσωση της HBOS το 2008, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Πλήρεις λεπτομέρειες αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες, ενώ η Cenkos Securities PLC και η συμβουλευτική Kinmont εργάζονται για τις προτάσεις, όπως αναφέρεται.


source: capital.gr

No comments:

Share |