Thursday, July 8, 2010

Τράπεζα της Γαλλίας: Μειώνει στο 0,4% τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου


Τράπεζα της Γαλλίας: Μειώνει στο 0,4% τις εκτιμήσεις για το ΑΕΠ β΄ τριμήνου


ΠΑΡΙΣΙ (DowJones)– Σε αρνητική αναθεώρηση της πρόβλεψής της για την ανάπτυξη του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της χώρας το δεύτερο τρίμηνο του έτους, στο 0,4% από την προηγούμενη πρόβλεψη του 0,5%, προέβη η Τράπεζα της Γαλλίας, μετά τη δημοσίευση της έρευνάς της σχετικά με τον κλάδο της βιομηχανίας και των υπηρεσιών τον Ιούνιο.

Η βιομηχανική δραστηριότητα ενισχύθηκε ελαφρώς τον Ιούνιο συγκριτικά με το Μάιο, καθώς όλοι οι κλάδοι παρουσίασαν βελτίωση, με εξαίρεση τον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας και του εξοπλισμού μεταφορών, σημείωσε η Τράπεζα. Ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος υποχώρησε ελαφρώς στις 100 μονάδες τον Ιούνιο από τις 101 το Μάιο.

Παράλληλα, ο δείκτης υπηρεσιών δεν παρουσίασε διακυμάνσεις κατά τον Ιούνιο παραμένοντας στις 97 μονάδες, ενώ το outlook για τη δραστηριότητα του κλάδου στο βραχυπρόθεσμο διάστημα υποδεικνύει μια μικρή αύξηση, σύμφωνα με την Τράπεζα. Η δραστηριότητα στον κλάδο των υπηρεσιών τον Ιούνιο αυξήθηκε, με πολύ μικρότερους, ωστόσο, ρυθμούς σε σχέση με αυτούς που παρατηρήθηκαν το Μάιο.


source: capital.gr

No comments:

Share |