Thursday, July 8, 2010

Bank of America: Υπερασπίστηκε τον τίτλο της κορυφαίας ιδιωτικής τράπεζας


Bank of America: Υπερασπίστηκε τον τίτλο της κορυφαίας ιδιωτικής τράπεζας


Τον τίτλο της κορυφαίας ιδιωτικής τράπεζας παγκοσμίως για το έτος 2009, έναντι της ελβετικής UBS AG, υπερασπίστηκε η Bank of America.

Η έντονη συρρίκνωση της κερδοφορίας του κλάδου και η μείωση των νέων κεφαλαίων από επιφανείς πελάτες δείχνουν ότι ο κλάδος διαχείρισης κεφαλαίων παραμένει αδύναμος, σύμφωνα με μελέτη που είδε σήμερα το φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με το Dow Jones Newswires, η Bank of America, φιγουράρει στην κορυφή της ετήσιας κατάταξης της Scorpio Partnership, με συνολικά πάγια που ανέρχονται στα 1,7 τρισ. δολάρια, με τη UBS, να ακολουθεί με πάγια ύψους 1,59 τρισ. δολαρίων.

Η Morgan Stanley, η οποία εκτινάχθηκε κατά τέσσερις θέσεις μετά την εξαγορά της Smith Barney που ανήκε στη Citigroup Inc, κατέλαβε την τρίτη θέση με 1,51 τρισ. δολάρια.

Σε κάθε περίπτωση, η παραδοσιακά άκρως επικερδής επιχείρηση του private banking αντιμετωπίζει την αισθητά χαμηλότερη κερδοφορία συγκριτικά με το παρελθόν, καθώς και τη σημαντική μείωση των νέων κεφαλαίων, σύμφωνα με την έρευνα.

Τέλος, οι Wells-Fargo & Co. και Credit Suisse Group ολοκλήρωσαν την πρώτη πεντάδα, ενώ την παρθενική της εμφάνιση στη δεκάδα κάνει η Pictet & Cie, με συνολικά πάγια ύψους 243,21 δισ. δολαρίων.

source: capital.gr

No comments:

Share |