Thursday, March 4, 2010

Trichet: "Μη ενδεδειγμένη" πιθανή στήριξη της Ελλάδας από το ΔΝΤ


Trichet: "Μη ενδεδειγμένη" πιθανή στήριξη της Ελλάδας από το ΔΝΤ


Κατάλληλα, χωρίς αμφιβολία, κρίνονται τα μέτρα που έλαβε η ελληνική κυβέρνηση για τη μείωση του ελλείμματος, αφού βοηθούν στην αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας, σύμφωνα με τις δηλώσεις του επικεφαλής της ΕΚΤ, Jean-Claude Trichet.

“Αυτό που προέχει είναι η Ελλάδα να σταθεί και πάλι στα πόδια της στο βραχυπρόθεσμο μέλλον», δήλωσε ο Trichet, προσθέτοντας πως το φαινόμενο έλλειψης εμπιστοσύνης είναι σκληρή τιμωρία για μια χώρα.

Ο ίδιος επανέλαβε πως το σενάριο αποχώρησης της Ελλάδας από την Ευρωζώνη είναι «παράλογο».

Σημαντική χαρακτήρισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να στηρίξει την Ελλάδα ενώ χαρακτήρισε «μη κατάλληλη» την παροχή οικονομικής βοήθειας από το ΔΝΤ στη χώρα. Ωστόσο, επεσήμανε πως η τεχνική βοήθεια από πλευράς ΔΝΤ είναι καλοδεχούμενη.

Ο Trichet παρέπεμψε στη χθεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ, στην οποία το διοικητικό συμβούλιο της Κεντρικής Τράπεζας χαιρετίζει τα "πειστικά και μόνιμα νέα μέτρα δημοσιονομικής σύσφιξης" της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην "άμεση υλοποίηση των μέτρων που είναι αναγκαία και κατάλληλα για ουσιαστική πρόοδο μέσα στο 2010

Ο αντιπρόεδρος της ΕΚΤ Λουκάς Παπαδήμος σε σχετική ερώτηση τόνισε πως η σχεδιαζόμενη αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης από την Ελληνική κυβέρνηση είναι εξαιρετικά σημαντική καθώς εκτός από τη μείωση των εξόδων θα οδηγήσει στην πιο αποτελεσματική και διάφανη λειτουργία του κράτους και υπογράμμισε την ανάγκη για μόνιμα μέτρα και διαρθρωτικές αλλαγές.

source: capital.gr

No comments:

Share |