Thursday, March 4, 2010

Η Γουόλ Στριτ ζωντανεύει με τους ήχους του...Σοπέν


Η Γουόλ Στριτ ζωντανεύει με τους ήχους του...Σοπέν

Νέα Υόρκη: Το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, γνωστότερο ως Γουόλ Στριτ, ίσως να μην φαίνεται ως ο ιδανικός χώρος για τους εορτασμούς της 200ής επετείου από τη γέννηση του ρομαντικού συνθέτη Φρεντερίκ Σοπέν ωστόσο αυτός ο χώρος επελέγη για μια σειρά παραστάσεων, διάρκειας 200 ωρών, έργων του Σοπέν που θα παρουσιάσουν εκλεκτοί πιανίστες.

Κάνοντας ένα διάλειμμα οι συναλλασσόμενοι στο χρηματιστήριο και οι υπάλληλοι της Γουόλ Στριτ μπορούν να συμμετάσχουν στους εορτασμούς για τα γενέθλια του Σοπέν απολαμβάνοντας την απεραντοσύνη του έργου του πιο λαμπρού συνθέτη της Πολωνίας.

Τα βαλς, οι μαζούρκες, οι σονάτες, τα νυχτερινά, οι σπουδές και οι αυτοσχεδιασμοί του Σοπέν θα παρουσιάζονται από τις 9 το πρωί μέχρι τις 7 το βράδυ από τέσσερα πιάνα που θα είναι τοποθετημένα σε διάφορους χώρους στα λόμπι και τους διαδρόμους του Παγκόσμιου Οικονομικού Κέντρου.

"Το μεγάλο ταλέντο του Σοπέν οφείλετο στην ικανότητα του να συνθέτει μουσική που είχε τεχνικές απαιτήσεις αλλά ήταν και απόλυτα αποδεκτή από το ευρύ κοινό", δήλωσε η Ντέμπρα Σάιμον καλλιτεχνική διευθύντρια του Παγκόμιου Οικονομικού Κέντρου.

Κάθε βράδυ στις 7, στο χώρο της κεντρικής σκηνής του Winter Garden θα ακούγονται οι ήχοι από το σόλο κονσέτρο της βιτρουόζου στο πιάνο Κλερ Χουάντζι της νικήτριας στον Ευρωπαϊκο διαγωνισμό για εργά Σοπέν.

Κάθε πρωί τα πιάνα θα είναι ελεύθερα για κάθε ερασιτέχνη πιανίστα που έχει διάθεση να καθήσει να παίξει έργα Σοπέν μπροστά σε κοινό.

Από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ στις 7 έργα Σοπέν θα ερμηνεύουν νέοι και ανερχόμενοι πιανίστες από κορυφαίες μουσικές σχολές και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στις μουσικές σχολές περιλαμβάνονται η σχολή Julliard, του Mannes, του κολλεγίου του Μπρούκλιν, του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, του Μανχάταν, της Πόλης της Νέας Υόρκης, του Stony Brook, του Rutgers, του κολλεγίου Queens, του κολλεγίου Ithaca, του κρατικού πανεπιστημίου Montclair και του πανεπιστημίου Shenandoah.

Τα πιάνα έχουν διαθέσει οι μεγαλύτεροι οίκοι κατασκευής μουσικών οργάνων από όλο τον Κόσμο.

source: philenews.com

No comments:

Share |