Thursday, March 4, 2010

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια με φόντο την Κίνα

Απώλειες στα ασιατικά χρηματιστήρια με φόντο την Κίνα

Απώλειες άνω του 1% καταγράφουν οι βασικοί χρηματιστηριακοί δείκτες της Ασίας μετά από τέσσερις διαδοχικές ημέρες κερδών. Στο -2,4% ο Shanghai Composite. Εξαίρεση η αγορά της Αυστραλίας λόγω μεταλλευτικών.

Πιο αναλυτικά, οι ανησυχίες ότι η Κίνα θα αυξήσει το κόστος δανεισμού και θα μειώσει τις χορηγήσεις με σκοπό την επιβράδυνση της οικονομίας οδήγησε τους δείκτες της χώρας σε σημαντική πτώση, ενώ επηρέασε και το γενικότερο επενδυτικό κλίμα.

«Οι πολιτικές είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζει ο τραπεζικός κλάδος και οι τραπεζικές μετοχές δεν ενδέχεται να σημειώσουν ικανοποιητικές επιδόσεις έως η σύσφιξη της πολιτικής σταματήσει», σχολίασε στο Bloomberg ο Yan Ji διαχειριστής κεφαλαίων στην HSBC Jintrust Fund Management στη Σανγκάη.

Ωστόσο, το outlook των μεταλλευτικών κολοσσών της Αυστραλίας όπως η B HP Billiton και η Rio Tinto καθώς και των παραγωγών σιδηρομεταλλεύματος είναι πιο αισιόδοξο με τις προβλέψεις να κάνουν λόγο για σημαντική αύξηση των τιμών.

Στο ταμπλό, ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρεί 0,6% στις 120,11 μονάδες στο Τόκιο, μετά από άνοδο 3,3% τις προηγούμενες τέσσερις συνεδριάσεις.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei σημειώνει άνοδο 1,05% στις 10.145,72 μονάδες, ενώ ο Topix ενισχύεται σε ποσοστό 42%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng σημειώνει πτώση 1,14%.

Σε θετικό έδαφος και οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Κίνας, με τον Shanghai Composite στο -2,38% και τον Shenzhen Composite στο -2,99%. Ο ευρύτερος CSI 300 ενισχύεται σε ποσοστό 0,72%.

Ο δείκτης Taiex στην Ταϊβάν υποχωρεί σε ποσοστό 0,78%. Στη Νότια Κορέα ο Kospi σημειώνει απώλειες 0,26%.

Στη Νέα Ζηλανδία ο NZX 50 σημειώνει κέρδη 0,42%, ενώ ο ASX 200 στην Αυστραλία έκλεισε με κέρδη 0,31%.

Στην Ινδία ο δείκτης Semsex υποχωρεί κατά 0,47%, ενώ στη Σιγκαπούρη ο Strait Times κινείται στο -0,75%.

source: capital.gr

No comments:

Share |