Thursday, March 4, 2010

Ιαπωνία: Μείωση των εταιρικών επενδύσεων σε πάγια


Ιαπωνία: Μείωση των εταιρικών επενδύσεων σε πάγια


Μείωση 34,5% σημείωσαν το τρίμηνο Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου οι επενδύσεις των ιαπωνικών βιομηχανιών σε πάγια κεφάλαια, σε σύγκριση με την αντίστοιχεη περυσινή χρονική περίοδο, παρά τη σημαντική άνοδο των εσόδων και των κερδών τυος, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Οικονομικών της Ιαπωνίας.

Ο τομέας δαπάνησε 2,83 τρισ. γιεν [JPY=X] (32 δισ. δολ.) τους τρεις τελευταίους μήνες του 2009 σε επενδύσεις παγίων κεφαλαίων - το ποσό σημείωσε πτώση για έκτο συνεχόμενο τρίμηνο, ενώ η πτώση ήταν η μεγαλύτερη από την έναρξη καταγραφής των σχετικών στοιείων, το τρίμηνο Απριλίου-Ιουνίου του 2002.

Οι επενδύσεις των επιχειρήσεων σε ολόκληρη τη βιομηχανία μειώθηκαν κατά 17,3% σε σύγκριση με τις αντίστοιχες πριν από ένα έτος, στα 8,9 τρισ. γιέν, σημειώνοντας μείωση για ενδέκατο συνεχόμενο μήνα.

Αν και οι επενδύσεις σε πάγια κεφάλαια συνέχισαν να φθίνουν, τα συνολικά προ φόρων κέρδη όλων των βιομηχανιών, εκτός των τομέων των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών και των ασφαλίσεων, αυξήθηκαν κατά 864,7%, ποσοστό που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ, χάρη στην αύξηση των πωλήσεων αυτοκινήτων και προϊόντων τεχνολογίας, δήλωσαν αξιωματούχοι του υπουργείου Οικονομικών στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Kyodo.

Οι αξιωματούχοι πρόσθεσαν ότι η ραγδαία αύξηση των κερδών οφείλεται κατά μεγάλο μέρος της στα μέτρα τόνωσης της οικονομίας που έλαβε η κυβέρνηση και στις περικοπές κόστους από μέρους πολλών βιομηχανιών.

source: naftemporiki

No comments:

Share |